Huawei, yeni bir üst düzey akıllı telefon ile “ileri teknoloji cihaz” kategorisine yeniden girmek üzere. HUAWEI Mate 50 Pro, tasarımı, malzemeleri ve ekranıyla oldukça ilgi çekici bir cihaz.

Huawei Mate 50 Pro Türkiye fiyatı cep yakıyor

Donanım açısından da dikkatleri üzerine çeken akıllı telefonlar, güncel teknolojik trendleri yakalamaya çalışıyor. HUAWEI Mate 50 Pro, Qualcomm’un 4nm üretim sürecinden elde edilen Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti tarafından desteklenmektedir ve 8 çekirdekli bir işlemciye sahiptir. Bu işlemcinin kalbindeki çekirdekler 1 ARM Cortex-X2 (Kryo) @ 3.2GHz, 3 ARM Cortex-A710 @ 2.8GHz ve 4 ARM Cortex-A510 @ 2.0GHz’dir. Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, normal koşullarda 5G’yi destekleyen bir yonga setidir. Ancak HUAWEI, ABD ile yaşanan lisans sorunları nedeniyle 5G donanımına erişemiyor. Bu nedenle, bu cihazda Snapdragon 8+ Gen 1’in 5G desteği devre dışı bırakıldı.

Üst düzey akıllı telefonlarda kullanılan RAM seçenekleri HUAWEI Mate 50 Pro için de geçerli. Firma 6, 8 ve 12GB RAM seçenekleri sunuyor ancak Türkiye’de sadece 8GB RAM modeli bulunuyor. Depolama tarafında ise 256 GB ve 512 GB kapasiteler mevcut.

Bu kombinasyon ile HUAWEI Mate 50 Pro, AnTuTu v9 ile 1 milyon puanı aştı.

HUAWEI Mate 50 Pro – Yazılım ve Diğer Özellikler

Öncelikle App Gallery’den bahsetmem gerekiyor. Huawei’nin son yıllarda en çok yatırım yaptığı uygulama pazarı artık neredeyse tüm büyük uygulamaları barındırıyor. Bankacılık, eğitim ve alışveriş uygulamalarının Huawei sürümlerini bu uygulama galerisinden indirebilirsiniz. Ayrıca sisteme oyunlar da eklenmiştir. PUBG Mobile gibi en yeni popüler oyunları Uygulama Galerisi’nde bulabilirsiniz.

Petal Arama, Uygulama Galerisi’nde veya genel aramalarda bulamadığınız uygulamaları bulmanıza yardımcı olur. Huawei’nin EMUI sistemi içerisinde yer alan bir uygulama olan Petal Search, sizi ilgilendiğiniz tüm konularda bilgilendirmeyi amaçlıyor. İster yakındaki restoranlar ister bir uygulama olsun, Petal Search en doğru sonuçları hızla işleyebilir. Ayrıca Huawei akıllı telefonlar artık Google uygulamalarını da çalıştırabiliyor. Petal Search’te GSpace’i aramanız yeterli. Böylece tüm Google uygulamalarına kolayca erişebilir ve Google hesabınızı kullanabilirsiniz.

HUAWEI Mate 50 Pro’nun ekranı çok iyi. Mate 50 Pro, 1212 x 2616 (FHD+) çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip 6,74 inç OLED panele sahiptir. Ayrıca 1,07 milyar renk üretebilen ekran, 1440Hz yüksek frekanslı PWM karartmayı ve 300Hz dokunmatik örnekleme oranını destekler.

HUAWEI’nin Ultra Açıklıklı Kamera teknolojisi, en gelişmiş haliyle yeni Mate 50 Pro’da yerini buldu. Üçlü arka kameralı akıllı telefon, gece, süper makro, makro, yapay zekalı sinemagraf, hikaye oluşturucu, sesli yakınlaştırma, yüksek tanımlı, zaman atlamalı, ultra geniş açılı lens, diyafram açıklığı, çift görüntülü video, portre, pro, ağır çekim, panorama, Çekim modları arasında Monokrom, Işık Resmi, Filtreler, Çıkartmalar, Belgeler, Ana Yapay Zeka, Film, Anlık Görüntü, 4D Öngörülü Odak, Gülümseme Yakalama, Ses Kontrolü, Zamanlayıcı ve Seri Çekim bulunur.

Üçlü kamera kurulumunun merkezinde 50MP Ultra Aperture kamera sensörü yer alıyor. Bu sensör, f/1.4 ile f/4.0 arasında ayarlanabilir bir diyafram aralığına sahiptir. Ayrıca OIS’yi (optik görüntü sabitleme) destekler. İkinci kameranın çözünürlüğü ise 13 MP. Bu kamera, ultra geniş açılı fotoğrafçılığa uygundur ve f/2,2 diyafram açıklığı sunar.

Kurulumdaki son kamera ise 64 MP çözünürlüğe sahip bir telefoto lens. Bu lens f/3.5 diyafram açıklığına sahiptir ve tıpkı ana kamera gibi OIS’yi destekler. Akıllı telefonun 4K ve 60 FPS video kaydını desteklediğini de belirtelim.

Telefonun ön tarafında aslında iki kamera lensi bulunuyor ancak bunlardan sadece biri kayıt yapabiliyor. Öne bakan ana kamera olan selfie kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip. Bu ultra geniş açılı kamera, f/2,4’lük bir diyafram açıklığı sunar. İkinci kamera, portreler için tasarlanmış bir 3D derinlik algılama kamerasıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir