Küllerinden yeniden doğmaya çalışan Huawei, 2022 yılının ilk çeyreğinde Mate 50 modelini resmen tanıtacak. 

Huawei, 2022 yılının başları itibari ile akıllı telefon serilerinin en güçlü amiral gemilerinden bir tanesini tanıtacak. Qualcomm’un en yeni işlemcisi olan Snapdragon 898 ile desteklenecek olan yeni model, böylece şirketin telefon dünyasındaki eski gücüne ulaşması adına önemli bir atılım yapmasını sağlayacak.

Huawei Mate 50 için beklenen tanıtım tarihi ne?

Huawei Mate 50 olarak adlandırılacak yeni seri için paylaşılan son raporlarda, akıllı telefonların 2022 yılının Ocak ile Mart ayı arasında tanıtılacağı belirtildi. Bu bakımdan yeni yılın ilk amiral gemilerini piyasaya sunacak olan Huawei, birkaç yıldan beri Amerika Birleşik Devletleri yasağı ile başlayan mücadelede önemli bir aşamayı geride bırakmış olacak. Huawei P 50 serisi gibi pek çok modelinin tanıtımını yasaklar nedeni ile geciktirmek durumunda kalan Huawei, 2022 yılında gecikmeleri artık ortadan kaldırmak istiyor. Bu nedenle de olabildiğince erken dönemde tanıtılması beklenen yeni amiral gemileri, kötü geçen yılların ardından 2022 yılının şirketin güçlü bir başlangıç yapmak istediğini gösteriyor.

Çin’deki yerel pazarın büyük bir bölümünü elinde bulunduran Huawei, Amerika Birleşik Devletleri ile yaşadığı yasaklar ve sıkıntılı dönemler nedeniyle kesimdeki gücünü büyük oranda kaybetti. Huawei’nin düşüşü ise bölgede Oppo, Vivo, Xiaomi, Honor gibi diğer yerel üreticilerin güçlenmesini sağlamıştı.

Yeni Huawei Mate 50 serisinde özellikler neler?

Huawei Mate 50 serisi için şu ana kadar sızdırılan raporlar iPhone 13 Pro serisi ile aynı ekranın kullanılacağını gösteriyor. 120 Hz yenileme hızını destekleyen ekranlar, üstelik güç tasarrufu gibi özel modlarda uyarlanabilir yenileme hızını destekliyor. Snapdragon 898 işlemcinin kullanılacağı yeni modelde Kirin 9000 versiyonun da piyasaya sunulması ve bölgesel olarak farklı işlemcilerin tercih edilmesi bekleniyor.

Huawei işlemci ve ekran teknolojilerinde yaptığı güçlü tercihler ile amiral gemisinde üstün özellikleri sunacağını net bir şekilde gösteriyor. Bugüne kadar yapılan sızıntılar ile pek çok bilginin elde edilebildiği yeni telefon serisi, şirketin uzun bir aranın ardından yeniden yüksek satışlar yapmasını destekleyebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir