Apple’ın iPhone 14 Pro serisi telefonlarıyla, Dynamic Island teknolojisi hayatımıza girmiş oldu. Kimileri tarafından çokça beğeni toplayan kimileri tarafından da eleştirilere maruz kalan bu özelliği Huawei de beğenmiş gibi görünüyor. Tanıtıma çıkması beklenen yeni Huawei Mate 60 serisinde Huawei’nin kendi üretimi olan bir Dynamic Island kullanımını sağlayacak.

Huawei’nin üretmiş olduğu Dynamic Island nasıl olacak?

Etrafta dolaşan söylentilere göre Huawei, S10 Plus’tan da tanımış olduğumuz, ayrıca şirketin 2020’de tanıttığı Mate 40 ve P40 serilerindeki hap şeklindeki olan ön kamera tasarımına geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. O zamandan beri Apple, bu şekilde oluşan bir ön kamerayı telefonlarına koymaktan çekinir durumdaydı. Bunun sonucu olarak ise yeni çıkan serilerde çentikli bir tasarım karşımıza çıkmaya başlayacak.

Huawei kamerasında değişiklikle geliyor

Huawei’nin tekrar çıkaracağı bu çentikli tasarımlarında genelde 2 kamera ve bir adet 3D ToF sensörünü görmeye alışmış durumdayız. Fakat Huawei’nin çentikli tasarımlarında kullanmış olduğu bu formül eskiye göre biraz değişecek. Şirket sonbahar aylarında Mate 60 ve Mate 60 Pro modellerinin tanıtımını yapacak. Bu modellerin tanıtımıyla beraber de Huawei’nin 2020 yılında tozlu raflara kaldırmış olduğu ekrana gömülü hap şeklindeki sisteme geri dönüş yapması bekleniyor.

İki kameralı ve bir adet ToF sensörlü olacak sistem 3 yıllık bir aranın ardından yine çerçeveden ayrı biçimde olacak. Huawei’nin önceden de bu tasarımı telefonlarında uygulamış olduğundan söz etmiştik. Fakat bu sefer telefonun sağ veya sol köşelerinde değil de merkezinde kullanılması bekleniyor. Apple’ın iPhone 14 Promodellerinde izlemiş olduğu yol gibi merkezi konumlandırılmış bir tasarım ile karşı karşıya kalacağız ve bu şirket açısından bir ilk olacak.

ToF sensörlü ve iki kameralı  sistem 2019 yılında  Huawei Mate 30’da da kullanılımı vardı. Ekran içindeki delik de üst seri olan Mate 40 serisinde kullanılıyordu. Burada yapılmış olan yenilik ise iki kameranın ve ToF sensörünün aynı delik içerisinde bulunması olacak. Yeni çıkması beklenen  Mate 60 amiral gemisinde bu teknolojinin kullanımı ilk defa sağlanacak. Huawei  bu durumu sadece tasarımsal bir yenilik olarak kalmasına izin vermeyecek gibi duruyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir