Huawei katlanabilir telefon pazarında yeni bir model ile yer alacak. LEM kod adıyla geliştirilen modelden ilk detaylar geldi.

Huawei şubat ayı itibariyle yeni bir model tanıtacak. Bu model katlanabilir yapısı ile Huawei’nin bu sektörde de yer almasını sağlayacak. Yeni modele dair şirketten herhangi bir açıklama gelmese de Weibo’daki bilgiler modele dair ilk detaylar geldi.

Huawei Katlanabilir Modelinde Neler Olacak?

Flip tarzında katlama yapısına sahip olacak telefon, LEM kod adıyla geliştiriliyor. 5G desteğine sahip olacak bir Kirin işlemci ile desteklenecek telefon 24 Şubat sonrasında tanıtılacak. Telefon için ön satış sürecinin de yapılması bekleniyor.  Katlanabilir modelleriyle Çin’de büyük ilgi gören Huawei’nin yeni modelinde de beklentiler yüksek. Öyle ki daha önce P50 Pocket gibi modeller ile piyasanın yüzde 30’unu elinde bulunduran şirket, yeni modeliyle sektördeki payını daha da arttırmayı hedefliyor.

Huawei Katlanabilir Modelinin Gizemi Lem’de Saklı!
Huawei Katlanabilir Modelinin Gizemi Lem’de Saklı!

Katlanabilir modellerde en son 2022’de piyasaya çıkış yapan şirket, 2023’te sessiz kalmayı tercih etmişti. Bir öneki modelde 6,9 inç dış ekran, 1.04 inç iç ekranı bulunan modelin geliştirilmesi bekleniyor. Bu nedenle de işlemcinin Snapdragon 778G’den yüksek olması40 MP kameradan daha gelişmiş bir kameraya yer verilmesi bekleniyor.

Huawei Katlanabilir Modelinin Gizemi Lem’de Saklı!
Huawei Katlanabilir Modelinin Gizemi Lem’de Saklı!

Şu ana kadarki süreçte yeni model hakkında kod adı bilgisi gelirken ilgili model için yapılacak testler telefonun özelliklerinin kolay bir şekilde öğrenilmesini sağlayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir