Huawei akıllı cep telefonunuzda kamera ayarlamaları yapmak ve daha kaliteli fotoğraflar çekmek için bir takım ayarlamalar yapabilirsiniz. Huawei akıllı cihazların birbirinden farklı kamera özellikleri vardır. Bu özellikleri fotoğraf çekme zevklerinize göre değiştirebilirsiniz. Kamera ayarlamaları yapmak için ihtiyacınız olan bilgileri sizin için derledik. 

Huawei kamera ayarlamaları yapmak

Akıllı cep telefonunuzda kamera ayarlamaları yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Ayarlama yapmak için ilk olarak kamera uygulamasını açın ve Ayarlar ekranına erişmek için simgesine dokunun. Buradan şunları yapabilirsiniz:

Kamera çözünürlüğünü ayarlama: Çözünürlük öğesine dokunun ve istediğiniz çözünürlüğü seçin.

Bu özellik bazı modlarda kullanılamaz.

Konum etiketini etkinleştirme: Fotoğraflara konumunuzu etiketlemek için Konum etiketi özelliğini etkinleştirin.

Filigran ekleme: Cihazınızın otomatik olarak fotoğraf ve videolara filigran eklemesine izin vermek için Filigran ekle özelliğini etkinleştirin.

Deklanşör sesini devre dışı bırakma: Deklanşör sesini kapat işlevini etkinleştirin.

Gülümseme yakalama: Gülümsemeleri çek işlevini etkinleştirin. Kamera vizörde bir gülümseme algıladığında fotoğraf otomatik olarak çekilir.

Fotoğrafları RAW formatta kaydetme: RAW formatı daha fazla ayrıntı kaydeder ve rötuş yapmanıza olanak tanır. Pro modda  > Çözünürlük menüsüne giderek RAW formatı öğesini etkinleştirin. Artık resim çektiğinizde resimleriniz RAW ve standart formatta kaydedilecek ve Galeri bölümündeki özel bir klasörde depolanacaktır.

RAW formattaki fotoğraflar standart formattaki fotoğraflardan daha fazla depolama alanı kullanır. Fotoğraflarınızın her zamankinden daha kaliteli olması adına bir takım düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu düzenlemeler için kamera ayarlarına giriş yapabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir