Huawei, Honor satışındaki hak ve yükümlülüklerini yerine getirdiğini duyurdu. 2023 yılında anlaşmaların imzalandığı belirtildi.

Karşılaştığı engelleme ve ambargolardan Honor’un etkilenmesini istemeyen Huawei, alt markasını satış yoluna gitmişti. Bu kapsam dahilinde yapılan çalışmaların 2023 yılı itibariyle tamamlandığı ve Huawei’nin tüm sorumluluklarını yerine getirdiği açıklandı.

Huawei Yıllık Raporunda Dikkat Çeken Detaylar

Konuyla ilgili gelişmeler, Huawei’nin yıllık raporunu paylaşmasıyla ortaya çıktı. Raporlamalarda Honor markasını tüm haklarıyla birlikte satma yoluna giden Huawei, satış bedellerini taksit taksit aldığını da raporda paylaştı. Ancak Honor satışı için toplam tutarın ne kadar olduğu açıklanmadı ve bu konuda soru işaretleri yaratıldı. Gerçek değerden ölçülen Honor değeri, Huawei’nin şirket hisse ve haklarından vazgeçmek istemesiyle birlikte belirlendi ve Honor böylece el değiştirmiş oldu.

Huawei, Honor'un Satışı İşlemlerini Tamamladı
Huawei, Honor’un Satışı İşlemlerini Tamamladı

Honor’un Yeni Sahibi Kim?

Huawei’nin satışı sonrasında Honor’un yeni sahibi özel bir konsorsiyum oldu. Huawei raporuna göre Honor markasını; acenteler, bayiler, Shenzhen hükümeti destekli kuruluşlar ve e-ticaret platformu Sunning.com Group dahil olmak üzere 30’dan fazla şirketten oluşan bir konsorsiyum satın aldı. Alıcılar arasında dikkat çeken isimlerden birisi ise China Telling Telecom oldu. Çin’de hizmet veren ve Huawei, Samsung ve Apple gibi büyük akıllı telefon markalarının distribütörü olan China Telling Telecom, Honor satın alınmasında konsorsiyuma dahil olarak şirketi için fırsat yarattı.

ABD’deki karşılaştığı zorlukları kabul etmemek adına Honor satışını gerçekleştiren Huawei’nin bu konuda herhangi bir handikap yaşaması sürpriz olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir