Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei tarafından üretilen akıllı cihazlarda ekran zaman aşımı süresi üzerinde çeşitli değişiklikler yapmanız mümkündür. Bu sayede her telefon kullanımınızda ekranınızı manüel olarak kilitlemek zorunda kalmadan ekranınız kendini otomatik olarak kapatır. Bu şekilde bir sistem ile güç tuşuna daha az basar ve cihazınızın kullanım ömrünü de uzatmış olursunuz. Bazı durumlar içerisinde ise tam tersi bir şekilde şekilde de ekran süresini artırmak ve hatta kapatmak dahi isteyebilirsiniz. Bunu yapmak içinse aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Huawei telefonda ekran zaman aşımı ayarı

Bunu yapmak içinse ilk olarak, ayarlar menüsüne gidin.

Ardından, Ekran’a gidin ve seçin.

Ardından bazı telefonlarda Ekran zaman aşımı bazı Huawei telefonlarda ise Uyku adı altında görünen menüden otuz saniye ila beş dakika arasında ekran zaman aşımı süresini seçebilirsiniz.

Akıllı cihazınızın ekran zaman aşımı süresini tamamen kapalı hale de getirmeniz mümkündür. Huawei akıllı cep telefonunuzu nasıl kullanmak istediğinize bağlı olarak ekran zaman aşımını uzatmak cihazınızın pil ömrünü olduğundan daha uzun süre tutar. Bunun yanı sıra aynı zamanda Huawei akıllı cep telefonu USB üzerinden bağladığınız taktirde ekranın her zaman açık kalmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için de aşağıdaki adımları takip edin. 

– Bunu yapmak için Ayarlar, Sistem, Geliştirici Seçenekleri’ne gidin.

– Ardından Uyanık Kal’a dokunun.

Huawei tarafından üretilen akıllı cep telefonlarda geliştirici seçenekleri her zaman varsayılan şeklinde etkin değildir. Bunu etkin hale getirmek için şu adımları takip edin;

– Ayarlar – Sistem – Cihaz Hakkında – Yazılım bilgisi.

– Ardından, etkinleştirmek için Yapı numarası’na 7 kez dokunun.

Ekran zaman aşımı çalışmıyor

Yukarıda takip ettiğiniz adımları uygulamanıza rağmen sorununuzu çözemediyseniz, Huawei akıllı cep telefonlarda güç tasarrufu modu açık olabilir. Bunun için ayarlar menüsüne gidin ve pil bölümünden güç tasarrufu modunu kapalı hale getirin. Bu şekilde ekran aşım süresi artık çalışmalıdır. 

Huawei akıllı cep telefonlarda ekran süresi ile ilgili bir diğer kaliteli özellik ise ekran menüsünde yer alan Smart Stay özelliğidir. Smart Stay özelliği ile beraber ekrana bakıp bakmadığınıza bağlı olarak ekran açılır ve kapanır. Bunun için ise telefonun ön tarafında yer alan sensör kullanılır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir