Huawei tarafından gerçekleştirilen yeni tanıtımda, tüm akıllı cihazların tek uygulamadan yönetilmesini sağlayacak HUAWEI AI Life duyuruldu.

HUAWEI AI Life olarak adlandırılan uygulama, şirketin piyasaya sunacağı tüm akıllı cihazları destekleyecek şekilde geliştirildi ve böylece tek bir kontrol merkezinden akıllı cihazların yönetilmesinde yeni bir seçenek sunulmaya başladı. Şirket tarafından yapılan tanıtımlarda cihazların açılıp kapanma saatlerinin belirlenebileceği, ayarlarının kontrol edilebileceği, hoparlör gibi ses aksesuarlarında ses düzeylerinin kontrol edilebileceği ve pek çok akıllı özelliğe ulaşılabileceği HUAWEI AI Life ile kullanıcıları yepyeni bir deneyimin beklediği ifade edildi. Tanıtım ile birlikte ana uygulamada yer alan tüm özellikler de detaylı bir şekilde aktarıldı. 

HUAWEI AI Life özellikleri neler?

HUAWEI AI Life için yapılan tanıtımlara göre yeni uygulamada yer alan ve ön plana çıkan özellikler şöyle; 

  • Ağ durumu, bağlantıları sinyal yoğunluğunu kontrol etme
  • Cihaz yönetimi ve ayarlarını kontrol etme 
  • Tek tuşla fiziksel kontrol ve yönlendiricileri en iyi duruma getirme 
  • Ebeveyn kontrolü: Çocuğun sağlıklı İnternet erişimini sağlamak için interneti kullanmak üzere bir çeşitli sınırlamalar getirmek 
  • Misafir Wi-Fi: Misafirlere özel Wi-Fi bağlantısı sağlamak, aile ağının güvenliğini sağlamak için özel, geçici WiFi hizmeti 
  • Gelişmiş Ayarlar: entegre İnternet sihirbazı, SSID ve parola değişikliği, erişim noktası adı (APN) değişikliği, ağ operatörü seçimi, cihaz kapatma ve yeniden başlatma ve diğer birçok pratik işlev.

Özellikle internet bağlantısı ve ağ durumu üzerinde tam kontrol sağlanmasına kolaylaştıran uygulama, müzik gibi diğer tüm akıllı cihazlara tam denetim getiriyor. Kablosuz kulaklık gibi donanımların yerinin tespit edilmesi ve bulunması, gürültü engelleme modunun açılması gibi çeşitli seçenekler tek uygulama üzerinden sağlanabiliyor. Özellikle ev içerisinde daha gelişmiş bir şekilde birden fazla cihaz ile yapılan özel kurumlarda, tek uygulamanın kullanılıyor olması kullanıcılara daha pratik bir seçenek sunuyor.  Huawei tarafından yapılan tanıtımlarda kişisel verilerin güvenliği ve kullanımı konusunda da tüm güncel veri koruma yasalarına sıkı sıkıya bağlı kalındığı, herhangi bir endişe edilecek durumun bulunmadığı ifade edildi.

Ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan ve farklı işletim sistemleri ile desteklenen HUAWEI AI Life, diğer pek çok şirket için de önemli bir örnek teşkil ediyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir