Birleşik Krallık teknoloji girişimcileri, Silikon Vadisi Bankasının İngiltere Birimi’nin HSBC tarafından satın alındığı haberine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Yatırımcılar ve teknoloji liderleri bu duruma ilişkin farklı tepkileri veriyor. HSBC bankası, SVB İngiltere yapılanmasını bir gecede 1 sterlin karşılığında satın alarak bu sabah başlaması gereken iflas işlemlerinin resmen başlamasını önledi.

ABD’deki Silicon Valley Bank hakkında halen birçok soru işareti olmasına rağmen, HSBC konu hakkında her zamanki gibi bir işlem olacağını belirtti. Sektördeki pek çok teknoloji girişiminin, yatırımcının ve diğerler birçok müşterinin çalıştığı bu ünlü banka geçen hafta sonunda müşterilerin bankaya yaptıkları akın nedeni ile Federal Mevduat Sigorta Kurumu düzenleyicileri tarafından devralındı.

Silikon vadisi bankası buğulu logosu

Açıklama yapan girişimcilerden biri

Girişimci Andrew J Scott konu hakkında şu açıklamada bulunuyor. “Ezici bir çoğunlukla Birleşik Krallık teknoloji girişimlerini barındıran SVB Birleşik Krallık’taki mevduat sahiplerinin, yalnızca başlangıç ​​ekosistemi için değil, Birleşik Krallık’ın tamamı için korunması hayati önem taşıyordu. Bu şirketlerin birçoğu Birleşik Krallık ekonomisinin geleceğini temsil eden teknolojiler geliştiriyor. Ancak hayatımızdaki her şeyin geleceği teknolojidir. HSBC’nin SVB UK’yi satın alması, bu girişimleri garanti altına almaz. Ayrıca hiçbir kamu parasının kullanılmadığı belirtmek gerek. Böylece birçok yatırımın ilk evrede iflas etmeyeceği anlamına geliyor. UK PLC yani halka açık limited şirketleri için olumlu bir durumdur.” şeklinde ifade etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir