HP, 28 Ekim tarihinde yaptığı özel tanıtım ile oyun monitörü olan Omen 27c QHD modelini duyurdu. Özel kavisi ve geniş ekran ölçüsü ile dikkat çeken model üstelik geniş renk yelpazesi, yüksek parlaklık, mavi Işık filtresi ve 240hz yenileme hızı ile destekleniyor. 

HP NPI Müdürü Eric Galyean tarafından tanıtımda oyunculara yönelik yapılan çağrıda, yeni monitör için şöyle denildi! “Rakipsiz! Monitörü, kendilerini oyunlarının her köşesini keşfetmeye adayan en tutkulu oyuncular için tasarladık,” 

Yeni modelinin gündemde bu kadar dikkat çekmesinin en önemli nedenlerinden birisi de sadece bilgisayarlar için tasarlanmamış olmasıydı. Tanıtımda yer alan açıklamalara göre bilgisayarlar ile tam uyumlu bir şekilde çalışabilecek olan yeni nesil monitör, pek çok konsolla da uyumlu durumda. Bu bakımdan konsol oyunlarını etkileyici performans sunacak monitörde oynamak isteyenler de HP’nin yeni modelini tercih edebilir. HDMI kablosu üzerinden Xbox series X, Nintendo Switch ve  PlayStation 5 ile kullanıma hazır bir şekilde sunulan monitörün sadece kablo bağlantısının yapılması yeterli.

Göz sağlığı için özel teknolojilerle donatılmış

Tüm oyunlarda etkileyici yenileme hızı ile grafikleri üst düzeye çıkarmayı başaran şirket, üstelik özel kavisli VA paneliyle de oyuncuları oyunun içerisine dahil ediyor. Gözün doğal şekline göre özel olarak üretildiği belirtilen ekran özel kavis teknolojisi ile tam ekranda oyun hâkimiyetine artırıyor. Üstelik HP yaptığı tanıtımda ekranın bu özelliği ile baş ağrısı gibi pek çok farklı sorunları ortadan kaldırdığını iddia ediyor. Gözün doğal bakış açısına uygun olan monitör, böylece daha uzun oyun saatlerinde de kullanıcıların sağlığını olumsuz etkilemiyor. EyeSafe sertifikası ise bu konuda monitörün daha başarılı olmasını sağlanmış. Göz yorgunluğunu en aza indirmek için optimize edilmiş olan monitör, mavi ışık teknolojisi başta olmak üzere göz sağlığı için en yeni teknolojileri bir arada sunuyor.

HP Omen 27c QHD teknik özellikleri neler?

Quad HD çözünürlük (2560 x 1440) ve 3000:1 kontrast oranı ile desteklenen ekranda, HP2nin iddiasına göre 3 kat daha fazla siyah ortaya çıkıyor ve karanlık alanlarda dahi düşmanları tanımak kolaylaşıyor. Ekrandaki diğer teknolojiler ise şöyle;

  • VESA sertifikası
  • HDR açıkken 450 nit, HDR kapalıyken 400 nit
  • Geniş renk gamı
  • Parlak kontrastlar
  • Gerçeğe yakın renkler
  • Derin gölgeler
  • 240Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresi
  • AMD FreeSync Premium Pro’
  • AMD ve nVidia ile tam uyumluluk
  • 530  Dolar etiket fiyatı

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir