Web siteniz yüksek bir hacme sahipse, bazı durumlarda yeterli disk alanı, ziyaretçi sayısı, hız gibi bir takım problemler yaşarsınız. Aslında yaşadığınız tüm bu problemlerin ana sebebi hosting paketinizin artık sizin için yeterli olmamasından kaynaklıdır. Hosting yani paylaşımlı alan kullanımlarında çeşitli limitler ile karşılaşırsınız. Disk alanında, günlük giriş sayılarında, web sitenizin hızında etki edecek bu limitler ziyaretçi trafiği yüksek ve fazla alana ihtiyacı olan web siteleri için ciddi problem teşkil eder. Eğer böyle bir web sitesine sahipseniz artık hosting hizmeti değil, kiralık sunucuları tercih etmelisiniz.

Kiralık sunucuların hosting paketlerine göre en önemli farkı, yukarıda bahsettiğimiz problemlere karşı sorun yaşamayacak olmanızdır. Kiralık sunucular yüksek disk alanı, yüksek RAM kullanımı ve bağlantı hızları ile hosting paketinizinden çok daha yüksek bir performansı sizin için sağlayabilecektir. Özellikle yüksek trafiği olan web siteleri ve işlem hacmi yüksek olan e-ticaret siteleri için sıklıkla kullanılan paylaşımlı hostingler birçok alanda size tam performans sağlayacak.

Fiyat ve Performans Garantili Kiralık Sunucu Çözümleri

Kiralayacağınız sunucuda en iyi fiyat performans dengesini sağladığınıza emin olmalısınız. Pek çok sunucu kiralama şirketi, farklı özellikleri ile birbirine eşdeğer hizmetler sunmamaktadır. Bu nedenle karşılaştırmanızı yaparken aynı performansları birbiri ile karşılaştırdığınıza emin olmalısınız. Natro’nun kiralık sunucuları bu anlamda tam bir fiyat performans ürünleri. Cloud, VDS, Dedicated ve XTreme gibi paketlere sahip sunucular ihtiyacınız olan tüm özellikleri sizler için sunuyor.

1 ile 32 GB arası farklı özelliklere göre RAM kullanımları, 20 GB ile 2×480 GB’a kadar olan disk alanları, 100Mbit’den 1 GBit’e kadar olan bağlantı hızları ile aradığınız tüm performans özellikleri sizin için sunuluyor. Öncelikle ne kadar bir kullanım yaptığınıza ve neye ihtiyacınız olduğuna karar verin. Günlük giriş oranlarınız nelerdir, ne kadarlık bir alana ihtiyacınız var? Hız sizin için ne kadar önemli gibi soruları analiz ederek işe başlayın. Bu sorulardan hareketle tercih etmeniz gereken paketi kolayca seçebileceksiniz.

Fakat seçimlerinizin yalnızca bu özelliklerle de sınırlı kalmayacağını bilmelisiniz. Karşılaştırmanızı yaparken değerlendirmeniz gereken farklı birtakım özellikler de bulunuyor. Örneğin birçok sağlayıcı kiralık sunucunuzu size teslim eder ve sonrasında hiçbir işlemle tekrar ilgilenmez. Yani kurulum, teknik destek, yedekleme gibi süreçleri doğrudan sizin insiyatifinize bırakır. Bu durum da, özellikle ilk kez kiralık sunucu tercih ediyorsanız, oldukça zorlayıcı bir süreç olacaktır. Natro, tüm paketlerinde ücretsiz kurulum, yedekli network ve deneyimli teknik kadrosu size sürekli destek sağlıyor.

Her İhtiyaca Cevap Veren Üstün Natro Sunucu Altyapısı ile Tanışın!

Eğer bir kiralık sunucu hizmeti alacaksınız öncelikle bu hizmeti nereden alacağınızı iyi düşünmeniz gerekiyor. Tüm bilgilerinizi saklayacağınız sunucunuzun doğru firmadan kiralanması hem bilgilerinizin güvenliği, hem de bundan sonra yaşayacağınız süreç için çok önemlidir. Yaşayacağınız sorunlarda deneyimli teknik ekibe sahip bir hosting sağlayıcı sizin için her zaman avantajlı olacaktır. Natro bu anlamda hem sunucu kiralama, hem de sunduğu diğer tüm hizmetleri ile birlikte tüm sorunlarınızı ortadan kaldırıyor.

Küresel çip sıkıntısı yeni yılı olumsuz etkileyebilir

Her ihtiyacınıza kolayca cevap bulabileceğiniz hizmetleri, aynı zamanda mükemmel altyapısı ile yıllardır en yüksek müşteri memnuniyetlerine sahiptir. Alan adı, hosting, email, SSL veya aklınıza gelebilecek tüm web sitesi işlemlerini aynı panel üzerinden yönetebiliyor olmanız da ayrı bir avantaj sağlayacak sizlere. Bu sayede tüm işlemlerinizi aynı teknik ekip desteği ve güvencesi ile sağlayacağınız için tüm süreçlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayabileceksiniz.

Her ihtiyaca cevap veren kiralık sunucular, sitenizin tam performans halinde çalışması için size tüm özellikleri sunuyor. İhtiyacınıza göre belirleyeceğiniz paketleriniz ile birlikte şu ana kadar yaşadığınız tüm sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

hosting paketim yeterli gelmiyor ne yapmaliyim 1

Natro Sunucu Paketlerinde Bulunan Özellikler

Natro sunucu paketleri pek çok özelliğe göre sınıflandırılmış birtakım kriterler barındırıyor. Paketlere göre kullanım yapabileceğiniz kriterlerden biraz bahsedelim;

  1. SSD Cloud Server peketi ile; 1 Core işlemci, 1 GB Ram, 20 GB SSD Disk alanı ve 100MBit bağlantı hızı kullanabilirsiniz
  2. VDS Server paketi ile 4vCPU işlemci, 8 GB RAM, 200 GB SSD Disk alanı ve 100 Mbit bağlantı hızı kullanabilirsiniz.
  3. Dedicated Server paketi ile Intel i5 – 4C işlemci, 8 GB RAM, 240 GB SSD disk alanı ve 100 MBİT bağlantı kullanabilirsiniz.
  4. XTreme server paketi ile ise, Intel Xenon Silver 4210R işlemci, 32 GB DDR4 RAM, 2x480GB SSD disk alanı ve 1GBit bağlantı kullanabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Natro’ya ait sunucu kiralama paketlerinin tamamı yüksek performans özelliklerini ihtiyacınıza göre size sunan kriterlerden oluşuyor. Sadece bu özellikler ile de kalmayıp ücretsiz anında kurulum, %99.9 Uptime Garantisi, Yedekli Network Altyapısı ve Son Teknolojiye Sahip Garantili Donanım özellikleri ile bir kiralık sunucudan arayacağınız tüm özellikler Natro’da size sunulmuş durumda. Bunların yanında size sağladığı sunucu yönetimi desteği ile birlikte, hem kurulum hem de kurulum sonrası kullanım süreçlerinizde Natro’nun deneyimli teknik kadrosu size her zaman destek olabiliyor.

Bu konu her ne kadar basit bir özellik gibi görünse de web sitesi işlemlerinizin tamamında en önemli kıstaslardan biri, hizmet aldığınız sağlayıcının deneyimli teknik kadrosudur. Her zaman için size kısa sürede dönüş yapan teknik ekiplere sahip hizmet sağlayıcıları tercih etmelisiniz. Bu sayede özellikle sunucu kaynaklı yaşanabilecek herhangi bir hata veya sorun durumunda anlık olarak iletişime geçebilirsiniz. Natro’nun hızlı dönüş yapan teknik ekibi bu anlamda tüm sorunlarınıza çözüm getirecek.

hosting paketim yeterli gelmiyor ne yapmaliyim 2

Sunucu Seçenekleri Nelerdir?

Sunucu seçenekleri bir takım özelliklerine ve kullanımlarına göre farklılıklar gösterebilmektedir. Genel olarak VPS Sunucu, VDS Sunucu, Dedicated Sunucu ve Kurumsal Sunucu olarak ayrılan bu sunucuların genel özellikleri ise şu şekildedir;

  • Virtual Private Server yani Sanal Özel sunucu anlamına gelen VPS, sanallaştırma yoluyla ayrıştırılmış alanları ifade eder. VPS sunucu kullanımlarında her bir kullanıcıya ait depolama alanı, bellek ve bant genişliği atanır. Kendi içerisinde birden fazla web sitesi barındırabilen VPS sunucular genellikle orta üstü ölçekli web sitelerinde tercih edilir. Root erişimi ve özelleştirme gibi gibi koşullara sahip olduklarından kullanım açısından daha özgür bir kullanım alanı yaratır.
  • VDS yani Virtual Dedicated Server sunucular ise daha yüksek performanslı web siteleri için kullanılır. Bunun en önemli sebebi ise VDS üzerindeki web siteleri hiçbir özellik açısından birbirlerini etkilemezler. Hepsinin kullanıldığı alan veya hız özellikleri kendi içerisinde ayrılmıştır ve paylaşım yapılamaz.
  • Dedicated sunucular sağladığı maksimum performans ve güvenlik özellikleri ile kullanımlarınız ne kadar yüksek olursa olsun, tam performans ile web sitenizin aktif olmasını sağlar. Bu sunucular genellikle kişisel kullanımlar için uygun değildir, çünkü bu sunucuların yönetimi için bir personel ihtiyacı gerekebilir.
  • Kurumsal sunucular ise, şirketlerin web sitelerini barındırdığı özellikle de güvenlik açısından en üst düzey hizmetleri satın alabileceğiniz sunucu hizmetleridir. Şirketiniz için en yüksek performans özelliklerini kullanabileceğiniz bu sunucu fiyatları ve tipleri her ne kadar maliyet açısından biraz yüksek gibi görünse de, yaşayacağınız herhangi bir güvenlik sorununun oluşturabileceği sorunları göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz.

Tüm bu özellikleri ile, sanal sunucu kiralama işlemlerinizde Natro sizin için tam hizmet sağlayabiliyor. Şuana kadar yaşadığınız tüm deneyimleri bir kenarı bırakın. Yıllardır sektörde sağladığı güven ile birlikte hem sanal sunucu hem de diğer tüm süreçleriniz için hiçbir sorun yaşamadan 7/24 yanınızda olan yepyeni bir deneyime bugün başlayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir