Merakla beklenen yeni PlayStation özel oyunu Horizon Forbidden West, hangi PlayStation’a sahip olursanız olun inanılmaz bir performansa ve grafiklere sahip. 2020’de PS5 ve Xbox Series X’in piyasaya sürülmesiyle, mevcut nesil konsollar çeşitli şekillerde sorunlarla karşılaştı. Konsol bulmakta zorlandık ve oyun geliştirme maliyetleri arttıkça kısa bir ara verdik. Bu nedenle, PS4 ve PS5’te aynı anda çıkacak ve Sony’nin temel desteği olan Horizon Forbidden West gibi oyunlara bağlı kalıyoruz. Ama endişelenmene gerek yok. Skyline Forbidden West, hangi PlayStation’a sahip olursanız olun harika bir performansa ve grafiklere sahiptir. İşte daha fazla ayrıntı.

Horizon Forbidden West PS4’ün performansı sizi şaşırtacak

PS5, daha yumuşak dokulara, bazı sahnelerde daha fazla ayrıntıya, daha net bir genel resme ve çok daha iyi aydınlatmaya sahiptir. PS4’te özellikle ara sahneler sırasında göze çarpan birkaç açılır pencere var, ancak önemli grafik hataları yok; Bu sorunlar en çok oyunun bineklerinden birinde çok hızlı hareket ettiğinizde ve dünya hızla geçtiğinde fark edilir.

Horizon: Forbidden West 96GB indirme yapacak

En göze çarpan fark (Çünkü hep böyle görmüşsünüzdür) Aloy’un saçı PS5’te daha gerçekçi görünüyor, özellikle de zıplayıp hareket ettiğinde. PS4’teki Forbidden West, Zero Dawn’a benziyor. Bu iyi bir şey: Orijinal Horizon oyunu iyiydi ve devamı, daha geniş bir savaş mekanizması ve öğrenme ortamı yelpazesi içeriyor. Ve hem Forbidden West’in hem de selefinin Death Stranding gibi oyunlarda kullanılan aynı motor üzerinde üretildiğini de unutmayalım.

Elbette, PS5 oyunlarının saf görsel doğruluğun yanı sıra başka avantajları da var. Platformdaki birçok oyun gibi Horizon Forbidden West’te de iki grafik seçeneği bulunuyor. Biri çözünürlüğü desteklerken diğeri daha yüksek kare hızları sağlar. Kare hızındaki fark, özellikle karakteriniz yuvarlanıp oklar atarken birçok düşmanın saldırıp ateş ettiği çılgın bir savaştayken fark edilir. Forbidden West, PS4’te kötü bir oyuncu değil.

Bu muhtemelen konsolunuzun hayranlığını başlatacak – ancak gelişmiş bir kare hızında oynamak bu açıdan oldukça iyi bir değişiklik. (Sonraki oyunların farklı platformlarda önemli ölçüde farklılık gösteren bazı anları olabilir, ancak en azından erken aşamalarda PS4 bu konuda şaşırtıcı derecede iyidir.) Oyun fragmanını aşağıda bulabilirsiniz. PS4 versiyonunu detaylı olarak inceleyebilirim.

Bunun dışında diğer farklılıklar daha az belirgin bir şekilde tasarlanmıştır. Okları vurduğumuzda PS5’teki DualSense sürücüsünden iyi geri bildirimler alıyoruz, ancak Astro Playroom’da gördüğümüz gerçekçi gürültü ve gerilim kadar devrim niteliğinde değil. Ayrıca oyunun iki versiyonu arasında yükleme sürelerinde büyük farklar yok. Geçen ay Sony, yeni konsol için iki PS4 oyununu (Uncharted 4 ve The Lost Legacy) birleştiren Uncharted: Legacy of Thieves Collection’ı piyasaya sürdü.

Uncharted Collection güncellemeleri, Forbidden West ile PS4’ten PS5’e geçerken beklediğinize benzer bir deneyim sunar: biraz daha güzel, daha akıcı grafikler, ancak bunun dışında oyunlar oldukça benzer.

Bu, pahalı konsollarını sergilemek için harika bir oyun arayan PS5 sahipleri için bir hayal kırıklığı olabilir. Ratchet and Clank: Forbidden West, Rift Apart gibi dünyalardan anında yükleme gibi PlayStation 5 numaralarına sahip değil. Ancak oyunun her ikisinde de bu kadar iyi çalışması, PlayStation ekosistemi için, özellikle de nesiller arasında benzer bir strateji kullanan God of War: Ragnarok gibi gelecekteki hitler için genellikle harika bir haber.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir