PlayStation 5 kullanıcıları merakla beklediği Horizon: Forbidden West, dosya boyutunun yüksek çıkmasından korkuyorlardı ki ne yazık ki sonunda olan oldu.

Yeni nesil konsolun avantajlarından biri de 4K’da akıcı oynanış olmasıydı. Bunu bilen oyun geliştiricileri, şu anda dosya boyutu üzerinde önemli bir etkisi olan 4K UHD’ye odaklanan oyunlar geliştiriyorlar. Doku çözünürlüğünün artmasından kaynaklanan bu durum 100GB gibi boyutları görmeye alışmamıza neden oldu.

Yeni nesil konsol olan PlayStation için yeni nesil oyun “Horizon: Forbidden West”in dosya boyutu açıklandı. Boyutun bölgeye göre değişiklik göstereceği söylense de iki senaryoda da yüksek indirme boyutu biraz can sıkıcı olacak gibi görünüyor.

Horizon: Forbidden West indirmeleri 96GB

PlayStation 5’in kullanıcılara 825 GB ücretsiz depolama alanı sunabilmesi tepkilere neden oldu. Geçen yıl SSD yükseltmeleri mevcuttu ve bu sorun bir şekilde aşılmıştı. Yine de oyunun indirme boyutu, oyuncuların üzerinde düşündüğü şeylerden biri olmaya devam ederken yeni oyunun indirmeleri oyuncuları daha da üzere. Oyun 18 Şubat’ta piyasaya sürüldüğünde Avrupalı ​​oyuncuların 96GB indirmesi gerekecek.

Ayrıca bu boyut, oyunun çıkış tarihinde çıkacak olan “ilk gün yamalarını” içermemektedir. Bu yamanın boyutu da yaklaşık 10 GB olabilir. Bir Kuzey Amerikalı oyuncunun gerçekleştirmesi gereken indirme işlemi yaklaşık 85 GB’dir, ancak her iki bölgede de oyunun boyutu hafife alınmamalıdır.

Ancak bu durum oyun piyasasında tamamen normal kabul ediliyor. Bunun nedeni, yeni nesil oyunların 4K’ya kadar ulaşabilen grafikler göstermesidir. GTAV, 2015’te PC’ye çıktığında bile boyutu 100 GB’a yakındı. Dolayısıyla yeni nesil oyunların 100 GB civarında olması normal karşılanabilir.

PlayStation 5 tarafından sağlanan depolama kapasitesi göz önüne alındığında, aynı anda 8’den fazla oyun depolayamazsınız. Sekiz oyun kaydetmek kulağa kötü gelmiyor ama oyunun boyutu yıldan yıla büyüyor. 8K oyunların kademeli olarak ortaya çıkmasıyla birlikte nasıl bir depolama çözümü bulanacağını bizlerde merak ediyoruz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir