Katlanabilir akıllı telefon rekabetine 2022 yılının ocak ayı itibariyle Honor da giriş yapacak. Şirket tarafından resmi bir şekilde duyuru olmamış olsa da Weibo’da yer alan gelişmede şirketin Ocak ayı itibarı ile ilk katlanabilir telefonunu piyasaya sunacağı iddia edildi.

Bugüne kadar katlanabilir modelleri ile ilgili çok fazla bilgi gündeme gelmediğinden dolayı şirketin yeni modelinde neler sunacağı ve sektördeki mevcut alternatiflere göre nasıl bir fark yaratacağı merak ediliyor. Paylaşılan yeni raporda, ekran panelleri için özel bir ortaklığın kurulduğu belirtildi. Rapora göre şirket ekran panellerinde BOE ve Visionox gibi şirketler tarafından geliştirilmiş özel panelleri kullanacak. Akıllı telefonda katlama içe doğru olacağı gibi böylece katlandığında çok daha düşük küçük boyutlara ulaşan bir telefon sunulmuş olacak. “Magic Fold” ve “Magic Wing” olarak geçtiğimiz aylar içerisinde model başvurusu yapan şirketin telefonlarında bu isimleri kullanabilmesi mümkün.

Honor’un katlanabilir modeli ile rekabet artıyor!

Honor tarafından resmi olarak duyulmamış olsa da gelen bilgiler şirketin katlanabilir akıllı telefonlar konusunda çalışma yaptığını gösteriyor. Bu bakımdan 2022 yılında katlanabilir telefon alanında rekabet daha da artacak. Zira Huawei P50 Pocket katlanabilir akıllı telefon 23 Aralık’ta resmiyet kazanacak. Oppo da katlanabilir amiral gemisi Oppo Find N’nin 15 Aralık’ta resmiyet kazanacağını duyurmuştu. Bugüne kadar Samsung ve Xiaomi gibi markalar tarafından piyasaya sunulan katlanabilir modellere uzak doğudaki yerel yöneticilerin de dahil olması, daha fazla seçeneğin piyasada yer almasını sağlayacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir