Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Honor, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile beraber Google Mobil Hizmetler (GMS)’den faydalanacak olan ilk akıllı cep telefonun Honor 50 olacağının bilgisini verdi.

Başarılı isim Honor, bir süre önce Google Mobil Hizmetleri’nin bu yılın sonunda akıllı cihazlarında kullanabileceği vaadinde bulundu. Yakın zaman içerisinde ortaya çıkan bilgilere göre bu telefonun hangisi olduğu da kesinlik kazanmış oldu. Şirket resmi Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Bu anlamda hizmetin sunulacağı ilk telefon 26 Ekim‘de Avrupa’da piyasaya sürülmesi beklenen Honor 50 olarak değerlendirildi. Çin merkezli akıllı cihaz kullanıcıları hem Honor 50 hem de Honor 50 Pro modellerine sahip oluyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda yalnızca standart Honor 50’nin yurtdışı pazarında da yer alacağı dile getirildi. 

13 5

Honor 50 teknik özellikleri

Çin merkezli akıllı cep telefon üreticisinin yeni akıllı cep telefonu Honor 50, gücünü Snapdragon 778 yonga setinden alacak. Bu işlemci 5G bağlantısı ile desteklenerek güçlendiriliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda grafik işlem birimi kısmında ise Adreno 642L’yi tercih ettiği görülüyor. 2.4Ghz saat hızına sahip olan merkezi işlem birimi Kryo 670 yapay zeka motorunu tercih ediyor. Yonga seti daha önce de Samsung Galaxy A52s 5G, Xiaomi Civi ve Realme GT Master Edition gibi akıllı telefonlarda da yer veriyor.

Android 11 işletim sistemi ile beraber sunulacak olan cihaz Magic UI 4.2 arayüzüne de sahip olacak. Buna ek olarak ekran kısmında ise 6.57 inç boyutunda OLED Full HD+ ve 120Hz yenileme hızına sahip bir panel tercih ediyor. Batarya kısmına gelindiğinde ise 4.300 mAh bir pil ve onu tam kapasiteye eriştirecek 66W hızlı şarj desteğinin olduğunu da görmek mümkündür. Cihazın kamera noktasında ana kameranın108 megapiksel olduğu dikkat çekiyor. Buna ek olarak ise 8 megapiksel geniş açı, 2 Megapiksel makro ve 2 Megapiksel de derinlik sensörü yer alıyor. Ön kısımda yer alan kamera değinildiğinde ise 32 Megapiksellik bir selfie kamerasının olduğunu görmek mümkündür.

14 3
Ekran:120Hz yenileme hızına sahip 6.57 inç OLED Full HD+ ekran
İşlemci:Qualcomm Snapdragon 778
RAM:8 GB
Depolama alanı:128 GB
Arka kamera:108 + 8 + 2 + 2 Megapiksel
Ön kamera:32 Megapiksel
Pil:4.300 mAh (66W hızlı şarj)
Yazılım:Android 11 tabanlı Magic UI 4.2 arayüzü

Türkiye’ye de satışa sunulacak mı?

Honor, 50 serisini 26 Ekim günü Avrupa pazarında kullanıcıların beğenisine sunulacak. Fakat şu an için Türkiye konusunda net bir bilgi verilmedi. Bu bağlamda ise yine de ilerleyen dönemler içerisinde cihazın Türkiye pazarında yer alması beklentiler arasında yer alıyor. Cihazın Türkiye pazarında yer alıp almayacağı ise gelecek günler içerisinde netlik kazanabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir