Markanın ilk katlanabilir akıllı cep telefon modeli olma özelliğine sahip olan Honor Magic V için fiyat tahmin edilenden daha büyük olacak. Bir yıldır Huawei ile farklı yollardan hizmet vermeye devam eden Honor’un ilk katlanabilir akıllı cep telefonu Honor Magic V, resmi olarak 10 Ocak tarihinde tanıtımı gerçekleşecek. 

Katlanabilir akıllı cep telefon pazarında Galaxy Z Fold3, Mi Mix Fold ve Find N gibi son derece iddialı modellerin karşısında çıkacak olan bu telefon, bugün elde edilen bilgilere göre oldukça pahalı bir fiyat etiketine sahip olacak. Şu an için satışta olan bu katlanabilir akıllı cep telefon pahalıdır. Fakat Magic V için aktarılan bu başlangıç fiyatı tam olarak 2.200 dolar seviyesinde olacak. Söz konusu bu modelin üst seçeneği ise 2.350 doların üzerine çıkıyor. Bu fiyatlar sebebiyle oldukça kısıtlı bir kitleye hitap edecek olan bu telefon, yine bu fiyatlar yüzünde Türkiye’yi de es geçecek gibi gözüküyor. Bu noktada şu an için kesin bir bilgi bulunmuyor ancak modelin fiyat etiketi bu kadar yüksek olurken Türkiye’ye getirilmesi pek de olası gözükmüyor. 

22 1

Honor Magic V teknik özellikleri

Yeni nesil Snapdragon 8 Gen 1 işlemciden güç alan Honor Magic V, kutusundan Android 12 ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bunun yanı sıra cihaz 66W hızlı şarj desteği ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Cihazın arka kısmında yer alan ana kamera 50 megapiksel çözünürlük özelliğine sahip olacak olan bu katlanabilir telefon, iki adet selfie kamerasına da sahip olacak. Bu selfie kameralarından biri dış kısımda ekran deliğinde diğer kamera ise katlanabilir yapılı ana ekran kısmına konumlandırılacak. Bu ekrandan dışta kalan kısımdakinde 90 Hz, iç kısımda kalan ise 120 Hz yenileme hızı özelliğine sahip olacak.

21 1

Büyük ihtimalle ise bu her iki ekranda OLED / AMOLED üzerine kurulacak. Honor Magic V gibi katlanabilir özelliğine sahip olan telefonlar 1.000 doların altında düşmedikleri sürece genel olarak kullanıcı kitlesine hitap etmeyecekler. Hatta şunu da belirtmek gerekirse bu cihazlar 2023 veya 2024 yılında kullanıcıların beğenisine sunulabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir