Bir rapora göre milyonlarca Honda Civic, Accord ve C-RV hırsızlık riski altında olabilir.

Honda ve Sony’nin ortak kuracakları şirketin adı belli oldu

Milyonlarca Honda otomobili çalınma riskiyle karşı karşıya. Bu nedenle 2012-2022 yılları arasında üretilen Honda Accord, Civic ve C-RV modelleri hırsızların hedefi olabilir. Bu durumun diğer marka otomobilleri de etkileyebileceği söyleniyor. İşte detaylar:

Honda modellerde uzaktan kumandanın tehlikeleri

Güvenlik araştırmacıları, kilitlerdeki güvenlik açıkları nedeniyle araçların hırsızların hedefi haline gelebileceğini ortaya çıkardı. Hırsızlar sadece arabanın kapısını açıp radyoyu kullanarak motoru çalıştırabilir. Bilim adamları, Rolling-PWN adını verdikleri bir tehdidi belirlemek için The Drive ile birlikte çalıştı. Sonuç olarak, çoğu anahtarsız giriş sisteminde kullanılan “scroll code” sisteminde bir hata tespit edilmiştir. Ekip, kapıyı açmak için tuşa her basıldığında, araca erişmek için bazı kodların çalışma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

Ekip, alıcının araç içinde “slip code penceresi” ile çalıştığını bildiriyor. Bir düğmeye her basıldığında, belirli komutların sırayla gönderilmesi için değişken bir kod zamanlayıcı başlatılır. Böylece hırsızlar, araca erişim sağlamak için kullanılabilecek erişim kodlarını ve komutlarını senkronize edebilirler.

Araştırmacılar, uzaktan kumandayla açılabilen arabaları olan herkesin risk altında olabileceğini söylüyor. Ayrıca tehdidin diğer marka araçları da etkileyebileceği ve Honda’nın şu anda bir çözümü olmadığı bildiriliyor. Hatta haberler, markanın henüz bu konuya dikkat etmediğini söylüyor.

Araştırmacılar, Japon bir üreticiye rapor vermeye çalıştıklarını ancak uygun bir yol bulamadıklarını iddia ettiler. Bunun üzerine ekip, Honda müşteri hizmetleri ile iletişime geçtiğini ve Honda’dan olumsuz bir yanıt aldığını iddia etti.

Bir şirket sözcüsünün konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Başvurulan araçlardaki anahtarlar, raporda gösterildiği gibi güvenlik açığına izin vermeyen Rolling Code teknolojisi ile donatılmıştır… Ayrıca, Rolling Code teknolojisinin bulunmadığına dair kanıt olarak sunulan videolar, iddiaları destekleyecek yeterli açıklıkta değil.

The Drive tarafından yapılan bir anket, Honda araçlarının yüksek risk altında olduğunu gösteriyor. Peki sizler son dönemlerde araçlarındaki sorunlarla sık sık gündeme gelen Honda’da keşfedilen bu güvenlik açığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir