Honda ve Sony, elektrikli otomobil üretimi için kuracakları şirketin adını açıkladı. Ayrıca şirkete 10 milyar yen (yaklaşık 74 milyon dolar) yatırım yapılacağı bildirildi. İşte detaylar:

Honda ve Sony güçlerini birleştirdi

İklim değişikliği gibi etkenler nedeniyle daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için elektrikli otomobillerin önemi her geçen gün artıyor. Bu nedenle birçok otomobil üreticisi, gelecekte içten yanmalı motorlu otomobilleri terk etmeyi planladıklarını belirterek bu tür otomobillerin üretimini artırdı.

Bu şirketler arasındaki ortaklığın da devam ettiğini söylemek mümkün. Elektrikli otomobiller alanında faaliyetlerini sürdüren Japon Sony firması, sizlerle paylaştığımız üzere, otomotiv devi Honda ile ortaklığa girme kararı aldı. Bu ortaklık kapsamında iki şirketin birlikte elektrikli otomobil üreteceği söyleniyor. Bu konuda artık yeni gelişmeler yaşandı.

Honda ve Sony ortaklığına 74 milyon dolar yatırım yapılacak

Sony ve Honda, Sony Honda Mobility Inc adlı bir elektrikli araç şirketine 10 milyar yen (74 milyon dolar ve 83.000 950 dolar) yatırım yaptıklarını duyurdular. Tokyo merkezli Honda, Sony’nin görüntüleme, telekomünikasyon, ağ oluşturma ve eğlence gibi teknolojilerdeki deneyiminden yararlanacak. Şirketin yönetim kurulunun oluşturulduğu ve CEO’sunun Yasuhide Mizuno olduğu da açıklandı. Her iki şirketin yöneticileri de yaptıkları açıklamalarda ortaklığa duydukları coşkuyu dile getirdiler.

honda ve sonynin ortak kuracaklari sirketin adi belli oldu

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, yeni markanın güvenlik, eğlence ve uyarlanabilirliğe odaklanacağını söylerken, Honda CEO’su Toshihiro Mibe, iki markanın birlikte çalışacağı ve sektöre yenilik getireceği konusunda benzer fikirleri olduğunu söyledi. Mibe, Honda’nın kendi otomobillerini kendi başına üretmeye devam edeceğine de dikkat çekti.

Elektrikli araç pazarında Tesla’nın en büyük rakibi olan Honda bu ortaklıkla elini iyice güçlendirmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan otomatik pilot kazalarında Tesla’nın 273 kazsı bulunurken Honda’nın 90 kazası vardı. Bu rakam her ne kadar büyük olsa da yine de şirketin bazı yönleriyle Tesla’dan başarılı olduğunun bir göstergesi kabul ediliyor. Açıklanan raporlara göre Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek Honda’nın kaza oranını en aza indirme ihtimali de Tesla’dan daha yüksek gibi görünüyor. Sony’de bu ortaklıkla yepyeni bir pazara adım atmış oluyor. Sony ilerleyen yıllarda kendi çatısı altında bir elektrikli araç üreterek pazarı da şaşırtabilir.

Analistler de kendi alanlarında en güçlü şirketlerden olan Honda ve Sony ortaklığından iyi sonuçlar çıkabileceğine düşüncesinde. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu ortaklık Honda’yı ileride elektrikli araç pazarında lider konuma getirebilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir