Dünyanın en büyük otomobil üretici firması olan Honda, geleceğe yönelik çalışmalarına hızla devam ediyor. Honda, geliştirdiği Autonomous Work Vehicle (AWV) aracı üzerinde uzun zamandır aktif şekilde testler yapıyor. Firmanın en son karşımıza çıkardığı 3. nesil dört tekerlekli arazi aracı, tamamen elektrikli temelde hazırlanmış ve amacı doğrudan çalışma alanlarındaki rutinleşmiş taşıma görevlerinde üstlenerek kolaylık sağlıyordu.

Bunun için otonom şekilde yanı sürücüsüz tasarlanan araç, sürekli olarak yapılması gereken taşıma görevlerini tek başına üstlenebiliyor. Bu sayede büyük bir zaman ve maliyet kazancı getireceği aktarılan araç,  399 kg taşıyabiliyor ve istenirse 750 kg ağırlığa kadar yük çekebiliyordu. 45 km kadar menzil ve 6 saat içinde şarj edildiği belirtilen Honda imzalı Autonomous Work Vehicle (AWV), otonom kontrol için normal ve üç boyutlu kameralar ile  GPS donanımlarından yararlanıyordu.

Honda Autonomous Work Vehicle
HondaAutonomous Work Vehicle

Autonomous Work Vehicle tanıtımı yapıldı

Şimdi ise bu aracın üçüncü jenerasyonu çıkarıldı. Tarımsal açıdan ufak bir kamyonet gibi gözükse de bu araç, temel üretim mantığını koruyor. Bu model özellikle açık sahalarda tek olarak başına yük taşımaya odaklanıyor. Bu sayede çoğu zamanlarda yaşanan şoför eksikliğini kapatabilecek bir alternatif oluyor. Uzaktan programlanabilen ve kontrol edilebilen bu küçük taşıma aracı güncel bilgilere göre artık 907 kg a kadar yük taşıyabilme kapasitesine sahip. Yani çok daha sağlam ve güçlü bir araç konumunda yer alıyor. Otonom olarak 16 km/s hıza çıkabileceği aktarılan bu model, uzaktan kontrol edilirse 4 km/s hızda gidiyor. Ayrıca 18.6 kWh batarya paketi ile 45 km ye kadar da yol alabiliyor. Yeni Autonomous Work Vehicle’nin henüz ticari satışa çıkarılmadı. Satışlar hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir