Honda ve Sony, Mart 2022’de duyurulan ortak girişim anlaşması kapsamında şirket kuracaklarını açıkladılar.

Honda elektrikli otomobillere büyük yatırım yaptı

Honda ve Sony, Mart 2022’de ortak girişim anlaşması imzaladıklarını duyurdular. Bu anlaşmanın devamı olarak elektrikli araç ve mobilite hizmetleri satan bir şirketin kurulacağı açıklandı.

Yeni şirketin adı Sony Honda Mobility Inc. Şirketin merkezinin Japonya’nın başkenti Tokyo’da olacağı ve yüzde 50 ortak yapısıyla olacağı duyurulmuştu. 10 milyar yen sermayeye sahip şirket, iki pazar arasındaki bir işbirliği anlaşmasıyla teknoloji ve mühendislik uzmanlığını bir araya getirerek tüketici ihtiyaçlarını karşılayan ürün ve çözümlere odaklanacak.

Honda ve Sony’nin uzmanlığı eylemde bir araya geliyor

En son çevre ve güvenlik teknolojileri, hareket çalışmaları, araba üretim teknolojileri ve satış sonrası servis mevcuttur. Sony, görüntüleme, görüntüleme, telekomünikasyon, ağ ve eğlence, kullanıcı ve çevre teknolojileri ile uyumlu yeni nesil hareket hizmetlerinden yararlanmak için çalışıyor.

2022 senesi içerinde yeni şirketin kuruluşunu tamamlamayı hedefleyen Honda ve Sony, 2025 senesi için elektrikli araçların satışı ve mobilite hizmetlerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başladığını duyurdular.

Honda CEO’su Toshihiro Mibe, Honda ve Sony’nin kuracağı yeni şirkete ilgili olarak şunları söyledi:

“Honda olarak çevreci, güvenli ve ileri teknolojileri içeren çalışmalarımız ile mobilite alanındaki tüm sosyal değişimlere meydan okumaya ve dünyanın her yerindeki girişimcilere destek olmaya devam edeceğiz.

Dijital teknolojide güçlü yanları olan ve yeni zorluklara göğüs germe arzumuzu paylaşan Sony ile ortak girişim anlaşması imzaladığımız için çok mutluyuz. Mart ayındaki duyurunun ardından birçok kişi bu ortak girişim için beklentilerini paylaşırken; yeni şirkette, farklı endüstrilerdeki faaliyetlerimizin birleşimi sayesinde yeni değer yaratmaya çalışacağız”

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida ise şunları söyledi:

“Mobilite alanında devrim yaratma ve yeni değerler üretme konusundaki büyük meydan okumamızı temsil eden bu ortak girişim anlaşmasını imzalamaktan çok memnunuz.

Müşterilerimiz için Sony’nin algılama teknolojisi ile Honda mühendisleri tarafından geliştirilen mobilite teknolojilerini kullanarak iki şirketin yeteneklerinden en faydalı şekilde yararlanmayı planlıyoruz. Her iki şirketin uzmanlığını bir araya getirerek yeni bir çağa öncülük etmeyi hedefliyoruz”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir