11 Yeni nesil Honda Civic’i temel alan yeni Type R, hala 2.0 litrelik sıralı dört motor kullanıyor.

Yeni Honda Civic Type R sahneye çıkmaya hazır

1997’de ilk neslin piyasaya sürülmesinden bu yana, Civic Type R ikonik modellerden biri haline geldi. Ayrıca hot hatchback serisinin vazgeçilmez modellerinden biri olan yeni Civic Type R’ı da sabırsızlıkla bekliyoruz. Uzun bir reklam kampanyasının ardından yeni nesil Honda Civic Type R nihayet burnunu gösterdi.

Yeni Civic Type R daha güçlü bir şekilde geliyor

Tanıtımla birlikte yeni nesil Honda Civic Type R ile tanışıyoruz. Ancak Honda, araçla ilgili önemli bir teknik detay açıklamadı. Şimdilik ne yazık ki yeni modelin daha güçlü olmasıyla yetinebiliriz

11. Yeni nesil Honda Civic temelinde inşa edilen yeni Type R, önceki modelde kullanılan 2.0 litrelik sıralı 4 silindirli motoru barındırmaya devam ediyor. Honda, yeni modelin teknik verileriyle ilgili olarak sadece “daha güçlü ve daha hassas” dedi.

Bu açıklama ile bir önceki modelinde 320 beygir gücü veren modelin bu rakamın üzerinde bir performansa sahip olacağı kesin. Otomatik şanzımanların en popüler olduğu otomotiv dünyasında yeni nesil Civic Type R’ın 6 ileri manuel şanzımanla devam edeceğini duymaktan da araba severleri çok mutlu etti.. Bununla birlikte araçta ayrıca mekanik bir sınırlı kaymalı diferansiyel bulunduğunun da altını çizmek gerek.

Ancak Honda’nın teknik detayları paylaşmamasının hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir. Ancak bu yeni model, Suzuka rekorunu kırarak hızını kanıtladı. Yeni Civic Type R’yi yakında Nürburgring’de görmeyi bekliyoruz. Yeni model, pistteki kullanıcılar için gerçek zamanlı bilgi sağlayan ve dijital bir kronometre ile desteklenen Honda LogR’ı da sunacak.

Otomobilin tasarımına dönecek olursak, geniş ön ızgarası, kaputta hava girişleri, 19 inç alaşım jantlar, büyük arka spoyler, üçlü egzoz açıklıkları ve bir üst spoyler ile bu otomobilin standart modelden ayrıldığını görebiliyoruz. Otomobilin 19 inçlik hafif alaşım jantları, Michelin Plot Sport 45 lastiklerle sarılmıştır.

hon

Tüm bu agresif detaylara rağmen otomobilin selefinden daha sakin ve olgun bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yeni model Rallye Red, Racing Pearl Blue, Crystal Pearl Black, Sonic Pearl Grey ve Championship White Sportif detaylar yeni modelin iç kısmında da devam ediyor. İlk göze çarpan şey kırmızı spor koltuklar ve halılar. Ön panelde yer alan Type R logosu, otomobilin karakterini yansıtan kırmızı renk detaylarına ek olarak sürücüye belirli bir modelde olduğunu hatırlatıyor.

Yeni Honda Civic Type R, 2023’ün başlarında Avrupa’da satışa çıkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir