Dünyada kripto paralara karşı olan ilgi arttıkça ülkeler de bu pastadan kendi payını almak istiyor. Durum böyle olunca da en kolay pay alma yöntemi ise vergilendirmeden geçiyor. Her geçen gün adım adım kripto paralara olan vergi sistemi yaygınlaşacak gibi gözüküyor. 

Ülkemizde kripto para ticaretine uygulanacak olan vergilendirme sistemi heyecanla beklenirken Hindistan’dan hiç de iç açısı olmayan haberler geliyor. Bir dönem içerisinde kripto paralar için tercih edilen yasaklat yüksek mahkemede iptal edilince hükümet yasaktan vazgeçti. Bunun yerine sağlam bir vergilendirme sistemi de geliyor. 

Hindistan’da kripto paralara yüksek vergi geliyor

32

Hindistan ekonomi bakanı Nirmala Sitharaman yapmış olduğu açıklamada merkez bankasının dijital bir Rupi projesi için harekete geçtiğini dile getirirken ülkenin ekonomik olarak büyümesine de önemli bir katkı olacağı belirtildi. Yıl içerisinde son bulması beklenen Rupi projesinin yanı sıra kripto paralara da vergilendirme sistemi vardır. Sanal dijital varlık olarak kabul edilen tüm transfer işlemlerinde yüzde 30 oranında vergi alınacağı belirtildi. Gelir tanımı kullanıldığı için muhtemel olarak bankalara çekilen paralardan vergi kesilecek.

Sony ünlü oyun şirketi Bungie’yi satın aldı

Bu vergide herhangi bir muafiyet tanınmayacağı da dile getiriliyor. Buna ticaret sırasında kaybedilen varlıklar da dahildir. Diğer bir kısımda ülkede kripto para odaklı yatırımlar için en fazla yüzde 1 oranında vergilendirme tavanı belirlendi. Ekonomik sorunlar sebebiyle Hindistan’da kripto paralar oldukça popüler ve 100 milyona yaklaşık olarak yatırımcı vardır. Yüzde 30 oranında vergi dilimi bu anlamda ülkeye önemli bir gelir girişi anlamına geliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir