Ünlü oyun yapımcısı Hideo Kojima PlayStation için yeni bir aksiyon oyun projesi hazırlığında olduklarını 31 Ocak’ta yayınlanan sunumda belirtti.

Metal Gear, Boktai ve Death Stranding oyun serilerinin yapımcılığıyla tanınan 60 yaşındaki oyun tasarımcısı Hideo Kojima şu sıralar çok fazla projeyle meşgul. Birkaç saat önce fragmanı yayınlanan Death Stranding 2: On The Beach, Xbox için üzerinde çalışılan “Hideo Kojima’nın zihninden türünün tek örneği bir deneyim” olarak ifade edilen korku oyunu OD ve Death Stranding serisinin ilk oyunu için uyarlama olan Death Stranding filmi Kojima’nın ajandasındaki öncelikli başlıklar. Tüm bu çalışmalarla beraber Kojima, PlayStation için PHYSINT isimli bir aksiyon-casusluk oyunu için kolları sıvadı. 

Death Stranding 2 Fragman

Hideo Kojima Casusluk Türüne Geri Dönüyor

Bu projeyle birlikte Kojima, casusluk türüne geri dönüyor. PlayStation Studios Başkanı Hermen Hulst, konu hakkında yaptığı “Bu proje Kojima’yı yıllardır yeniden keşfetmesi için teşvik ettiğim bir türde” açıklamasıyla Kojima’nın bu geri dönüşünü vurguladı.

PlayStation resmi YouTube hesabında paylaşılan videoda Hermen Hulst ile birlikte açıklamalarda bulunan Kojima bu oyunda son teknoloji kullanacaklarını ve dünyanın her yerinden yetenekleri bir araya getirerek interaktif ve film gibi bir oyun yaratacaklarını belirtti.

Hideo Kojima Casusluk Türüne Geri Dönüyor

Projeye henüz tam anlamıyla başlanmadı, 2025’te yayınlanması planlanan Death Stranding 2: On the Beach oyunu bittikten sonra bu projeye tam anlamıyla başlanacak. Kojima bu projenin, 40. yılında kendisinin doruk noktasına olacağına inandığını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir