Uzun zamandır gündemde yer alan ve büyük bir kesin tarafından takip edilen kripto para yasası için yeni detaylar gündeme geldi.

Oppo Find X5 3 farklı versiyon ile piyasada yer alacak

Geçtiğimiz günler içerisinde konu hakkında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para çalışmaları ile ilgili olarak “Yasa hazır yakında gecikmeden Meclis’e göndereceğiz” dedi. Sözcü’de yer alan haberlere göre ise Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sektörün görüş ve önerilerini almak adına kripto para temsilcilerini Meclis’e davet ettiklerini belirtti. Söylendiği üzere görüşme esansında taslak ile ilgili olarak görüş ve öneriler alınacak. Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar sonrasında düzenlemeler son halini alacak ve Meclis’e sunulacak. Kripto para yatırımcıları içerik olarak yasaklama değil vergilendirme anlamında bir düzenleme bekleniyor. Fakat sektör temsilcilerinin edindiği bilgilere göre ise oldukça kısıtlı bir sistem üzerinde kalıyor. 

17 9

Taslağı gören kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre ise paranın yurtdışına çıkışını kısıtlayıcı bazı düzenlemeler yapılırken, vergilendirmeye dair olan herhangi bir madde yoktur. Kripto para varlıklarının vergilendirilmesi yatırımcıları korkutuyor olsa da piyasa temsilcileri vergiyi, kripto para yatırımcıların kitlelere ulaşmasında ve legal bir sistem olmasında önemli olarak görülüyor. Aynı haberden elde edilen bilgilere göre uzmanlar, söz konusu içerikte yapılan bir düzenlemenin dünyanın herhangi bir yerinde benzeri olmayan bir yasaklama modeli işaret ediliyor. Hazırlanan bu taslak kapsamında kripto para alanında yapılan yatırımcıların yurtdışına transferinin önüne bariyer çeken bir yapının planları yapılıyor. Yatırımcı kripto parasını yurtdışı platformlara gönderme işlemlerini yapamıyor. Uzmanlar, çıkış engellenirse girişlerin de duracağı ve bu durumun Türkiye’deki inovasyonu yok edeceği üzerine duruluyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zaman içerisinde daha güncel bilgilerin elde edilmesi ve gelişim yaşanması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir