Google tarafından Gmail başta olmak üzere pek çok uygulamada tasarım açısından yeniliğe giderek bir dizi özellikle uygulamalar yenilendi. Dünya genelinde en çok kullanılan e-mail uygulamalarından birisi olan Gmail’i 5 küçük hile ile daha verimli kullanabilirsiniz. İşte her kullanıcının bilmesi gereken 5 Gmail hilesi.

Yeni Gmail arayüzüne nasıl geçilir?

1. Büyük dosyaları kolayca bul

Özellikle Gmail tarafından kullanıcılara sunulan depolama alanını tüketiyorsanız ve maillerinizi saklama konusunda herhangi bir kriteriniz yoksa büyük dosyaları bulmak adına Gmail’de kullanılan anahtar kelimeleri tercih edebilirsiniz. Böylece belirli bir büyüklüğün üzerindeki dosyaları ve e posta eklerini bularak gereksizleri temizleyebilir ve Gmail alanınızı daha da arttırabilirsiniz. Bu tip durumlarda arama bölümünde kullanmanız gereken anahtar kelime ise size:     

2. Fotoğraf bulma

Geçmiş yıllarda attığınız maildeki ya da size gelen bir maildeki fotoğrafı bulmak istiyorsanız Gmail bu konuda da sizlere destek sağlar. Bunun için filetype: yazarak JPEG, GIF ve PNG gibi dosya türlerine göre arama yapabilirsiniz.

3. Eski mesajları bulma

Eski tarihlere eski tarihli e-postalara dönmek ve bu e-postaları arasından aradığınızı bulmak çoğu zaman zahmetli bir iştir. Fakat sayfa sayfa geriye gitmek yerine e-postalar arasından kolay bir şekilde arama yapabileceğinizi biliyor musunuz? Bunun için yine arama bölümünde before:[tarih] gibi komutları kullanabilirsiniz. Tam olarak kullanılabilecek komutlar ise şöyle;

after:2024 Belirli bir tarihten sonra

before:2024 Belirli bir tarihten önce

older:2024 Belirli bir tarihten daha eski

newer:2024 Belirli bir tarihten daha yeni

gmail after 1547019190

4. Önemli E-postaları Bulun

Gmail kendini geliştiren farklı bir yapısı bulunduğundan dolayı sürekli iletişim halinde olduğunuz kişileri mail listesinde ön plana çıkarır ve aynı zamanda farklı simgeler kullanarak bu kişilerden gelen mailleri dikkatinizi çekecek şekilde hazırlar. Eğer mail listenizdeki sadece tüm bu içerikleri görmek istiyorsanız yine arama bölümüne important: yazmanız gerekir. Böylece mail listenizi filtreleyebilirsiniz.

5. Belirli Bir Kişiden Gelen E-postaları Bulun

Sadece bir kişiden gelen mailler için arama yapmak istiyorsanız bu tür durumlarda ise from: anahtar kelimesini arama bölümüne yazarak kişinin mail adresini eklemeniz yeterli. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir