kadar 43 binden fazla girişimci kadın ve 211 kadın kooperatifini desteklemiştir. Aynı zamanda, Türkiye’nin önde gelen sekiz bankasıyla iş birliği yaparak kadın girişimcileri finansal olarak destekleyen projelere imza atmıştır. “Girişimci Kadınlar Finansal Engelleri Aşıyor” projesiyle Hepsiburada, girişimci kadınların finansmana erişimini kolaylaştırarak, bankacılık ürünleri ve hizmetlerine toplamda 15 milyon TL sağlamıştır. Ayrıca, Hepsiburada, Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın kooperatiflerini destekleyerek kadın girişimcilerin ürünlerini Türkiye’nin 81 ilinde erişilebilir hale getirerek daha fazla müşteriye ulaşmalarını sağlamaktadır. Şu anda 211 kadın kooperatifi Hepsiburada üzerinde satış yapmaktadır ve bu sayı sürekli olarak artmaktadır.

Hepsiburada, pandemi döneminde işlerini e-ticarete taşımak ve büyütmek isteyen girişimci kadın ve kadın kooperatiflerine destek olmak amacıyla dört uluslararası proje başlatmıştır. Bu projeler, üretimin yeni satış kanallarıyla desteklenmesi, kadınlar için fırsat eşitliğinin sağlanması ve girişimci kadınların dijital dönüşümlerini kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Program kapsamında kadın girişimcilere komisyon indirimi, ücretsiz fotoğraf çekimi, indirimli kargo ücreti ve pazarlama imkanları sunulmaktadır.

Hepsiburada, e-ticaret desteği sağlamak ve girişimci kadınların dijital dönüşümlerini desteklemek için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yabancı temsilcilikler gibi paydaşlarla işbirliği yaparak projeler düzenlemektedir. Bu projeler kapsamında toplamda 2235 kadına 261 saat eğitim ve 2304 saat mentörluk sağlanmıştır.

Ayrıca, 2017’den itibaren yürütülen Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı kapsamında deprem bölgesinde faaliyet gösteren 5 bin girişimci kadına destek verme sözü veren Hepsiburada, bölgede platform üzerinden satış yapan 2790 girişimci kadın ve 33 kadın kooperatifine depolama, paketleme, kargo hizmetleri gibi birçok ücretsiz hizmet ürünlerinin yanı sıra komisyon indirimi, eğitim, reklam ve pazarlama destekleri de sağlamaktadır. Hepsiburada, bu desteklere kesintisiz olarak devam etmektedir.

Hepsiburada'dan deprem desteği

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin açıklamalarda bulundu

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, kadınları ekonomik ve sosyal hayatın her alanında desteklediklerini vurgulayarak, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programıyla yedi yıldır kadın girişimcileri desteklediklerini belirtmiştir. Kadın girişimciliği ve kadınların ekonomik hayata katılımının önemine değinen Gökçetekin, binlerce kadın girişimcinin işlerini büyütme fırsatı yakalamasının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etmiştir. Hepsiburada olarak ticaretin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonlarıyla binlerce kadını e-ticaretle tanıştırdıklarını ve kadın gücünün neleri başarabildiğini gözlemlediklerini belirtmiştir. Gökçetekin, kadınları ekonomik ve sosyal hayatın her alanında destekleyen bir şirket olarak kadın girişimcilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini vurgulamıştır.

Bu programlar ve desteklerle Hepsiburada, kadın girişimcilerin güçlenmesine, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına ve kadınların ekonomik hayata aktif katılımına katkıda bulunmaktadır.

Hepsiburada CEO’su Gökçetekin: “Kadınları ekonomik ve sosyal hayatın her alanında destekliyoruz.”

Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı ile yedi yıldır kadın girişimcileri desteklediklerini dile getiren Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin:

“Kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği Hepsiburada’nın temel değerleri arasında. Bir kadın tarafından kurulmuş, bir kadın CEO tarafından yönetilen ve çalışanlarının %46’sı kadınlardan oluşan bir şirket olarak programımızın aldığı aşamayla gurur duyuyoruz.” dedi.

Kadın girişimciliği ve kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda halen alınması gereken mesafe olduğuna dikkat çeken Gökçetekin binlerce kadın girişimcinin işlerini büyütme imkanı yakalamasının önemini vurgulayarak

“Ticaretin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuzla binlerce kadını e-ticaretle tanıştırdık. Yeterli olanak ve destek verildiğinde, ‘Kadın Gücü’nün neleri başarabildiğini çok net şekilde gözlemledik. Kadınları ekonomik ve sosyal hayatın her alanında destekleyen bir şirket  olarak, kadın girişimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir