2022’nin ilk yarısını geride bıraktık. Dev platform yol boyunca çeşitli reklamlara imza atarken,
daha geniş bir kitleye ulaşma ve satışları artırmanın peşindeydi. Biz de Gemius tarafından sağlanan bilgileri sizlerle paylaştık. İşte Haziran ayının şampiyonları:

Yemeksepeti’nin yeni arayüzü kaç milyon ziyaretçi aldı?

Türk e-ticaret devi Trendyol, Haziran ayında GRP şampiyonu oldu

Reklam çalışmalarına her ay olduğu gibi hız kesmeyen şirket, özel kampanyalarını duyurmaya devam ederek dijital pazarlama forvetlerinin ilk tercihi Gemius Adreal’e göre 2730 GRP’ye ulaştı.
June’un fantastik ünvanı şüphesiz The Walt Disney Company’nin akış platformu Disney
Plus’tı. Bir süredir yurt dışında faaliyet gösteren ve Türkiye’ye gelmenin hasretini çeken Disney Plus
‘ün lansmanı 14 Haziran’da başladı. Açılış reklam çalışmalarını hızlandıran şirket, yayın platformları için rekabeti artırmaya başladı.

Disney Plus kısa sürede sese ulaşmayı başardı ve 2446 GRP ile açıldı

Disney Plus’tan sonra 2424 GRP ile YemekSepeti, 904 GRP ile Algida ve 885 GRP ile Kwai, akılda kalıcı bir isim. Özellikle 4.444 YouTuber’a baktığımızda Trendyol 2.988 GRP ile ilk sırada yer alıyor. Disney Plus, Trendyol’a çok yakın bir performansla 2565 GRP’ye ulaşmayı başardı. YouTube’un rakibinden biri olan Facebook’un 581 GRP ile listelenmesi dikkatlerden kaçmadı. Kwai, 562 GRP ile Facebook’un arkasından gelirken, Trendyol’un popüler servislerinden Trendyol Yemek, 488 GRP ile sıralamaya girmeyi başardı.

Instagram Şampiyonu Disney Plus seçildi

Platformu daha da ciddiye alan firma 850 GRP’ye ulaşırken Trendyol bu kez Disney Plus’ın gerisinde kalarak 705 GRP’ye ulaştı. Diğer dikkat çeken markalar ise Algida (350. GRP), Getir (279) ve YemekSepti (276 GRP). Facebook’un ‘ü kapsamında Disney Plus birinciliği kaybetmedi ve
Haziran’da açıldıktan sonra kimliğini oluşturmayı başardı. Disney Plus 358 GRP, Trendyol’u 339 GRP, Kwai 266 GRP, Hepsiburada 193.444 GRP ve Yemeksepeti 188 GRP ile piyasaya çıktı.

Video Kreatiflerine Göre Haziran Şampiyonu

Gemius, Haziran ayında GRP tabanlı rakiplerinden daha iyi performans gösteren markayı da açıkladı. Gemius Adrealin’e göre Trendyol, üç büyük sosyal medya platformunda öne çıkan bir isim: YouTube,
Facebook ve Instagram ve 146 GRP. Özellikle Instagram’a baktığımızda ağırlığını öne çıkaran Disney Plus oldu. Platform, video reklam öğesinde 42 GRP elde ederek rakiplerini geride bıraktı.

YouTube’da video reklamlarda ile Trendyol 146 GRP ile dikkat çeken marka olurken, Disney Plus Facebook’ta 44 GRP ile öne çıkan marka oldu. GRP anketine daha yakından bakıldığında, Disney Plus’ın Türkiye pazarına girme yolunda yoğun bir şekilde YouTube, Facebook ve Instagram üzerinde çalıştığını ve başta Facebook ve Instagram olmak üzere rakibini geride bıraktığı görülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir