HAVELSAN, günümüzün popüler teknolojisi yapay zeka ürünü MAIN GPT’yi tanıttı. TSK’nın yazılım mühendisliği alanındaki ihtiyaçları için çalışmalar yürüten HAVELSAN, son 1 yılda popülerliği artan yapay zeka destekli platform geliştiricileri arasında yerini aldı.

Bir süredir yapay zeka alanında çalışmalar yürüten HAVELSAN, sosyal medya üzerinden yapay zeka programı MAIN ile ilgili bir paylaşım yaptı. ChatGPT’nin rakibi olacak MAIN GPT’nin 1 Şubat’ta tanıtılacağı duyuruldu.

HAVELSAN CEO’su Mehmet Akif Nacar, konuyla ilgili “Doğal Dil İşleme yöntemleri kullanarak öğrendiği bilgilerden ve geniş ölçekli verilerden yararlanıp yeni içerikler oluşturabilen ilk Türkçe Üretken Yapay Zekâ ürünümüz MAIN ülkemize hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

HAVELSAN, ChatGPT'ye Meydan Okuyan Yeni Yapay Zeka Ürününü Duyurdu
MAIN GPT

MAIN GPT Türkiye’nin en güvenli yapay zeka modeli olacak

HAVELSAN’ın resmi X hesabında paylaşılan tanıtım videosunda MAIN GPT, kendini tanımladı.

MAIN GPT, Türkiye’nin en güvenli ve verimli yapay zeka modelidir. Kurumların veri güvenliğini sağlamak ve içerikleri saniyeler içinde özetlemek için tasarlanmıştır. Ayrıca, açık kaynak verilerden bilgileri alabilir, bu da onu daha da güçlü bir araç haline getirir. MAIN GPT, kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır ve bu benzersiz yetenekleri sayesinde, kullanıcılarımızın işlerini daha da başarılı hale getirmelerine yardımcı olur.”

MAIN GPT yeteneklerini listeledi

Türkiye’nin milli yapay zeka modeli MAIN GPT kendi yetenek ve özelliklerini listeledi.

  • Kurumların veri güvenliğini sağlamak.
  • İçerikleri saniyeler içerisinde özetleyebilmek.
  • Açık kaynak verilerinden bilgi alabilme.
  • Tüm cihazlarda kullanılabilirlik.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir