Daha çok yılbaşı geceleri her alan ve bölgede havai fişek gösterileri yapılıyor. Bu etkileyici havai fişek gösterilerini akıllı telefonlarınız ile fotoğraflamak istediğinizde bazı problemler ile karşılaşabilirsiniz. Bunun için sizlere bu alanda iyi olan fotoğraf uygulamalarına göz atacağız. Akıllı telefonlar oldukça gelişmiş kamera özelliklerine sahip olsa da amatör kullanıcıların bazı sahneleri yakalamakta oldukça zorluk çekebilirler. Bu noktada havai fişek fotoğraflarken telefonunuzun flaşını kapatmak ile işe başlayabilirsiniz. HDR mod ile çekim yapmak oldukça işe yarar bir hamle olacaktır. Çünkü karanlık bir pozlama ortamında havai fişeklerin aydınlık ile ortaya çıkması, dengesiz bir pozlama sebebiyeti verecektir. Çekim esnasında odaklamayı tek bir noktaya kilitleyerek bulanık fotoğrafların önüne geçmiş olacaksınız. Gelin şimdi Havai Fişek fotoğrafı çekmek için kullanabileceğiniz en iyi uygulamalara göz atalım.

Kirakira+

3 1546688581

Çekilen fotoğraf karelerine pırıltı efekti katması ile ön plana çıkan Kirakira+ uygulamasında 13 farklı hareketli filtre bulunuyor. Efekt yoğunluğu esnasında havai fişek karesini çekerken en üst düzeyde oldukça güzel bir kare sizlere sunacaktır. Işıkları ile ön planda olan bir kareyi bu uygulama ile yakalamış olacaksınız. iOS platformunda bulunan bu uygulamanın ücretli olduğunu ve 6.99 TL fiyat etiketiyle satıldığını belirtelim. Android cephesinde ise resmi olarak henüz bulunmazken internet ortamında APK olarak bulunabilir olduğunu belirtelim. Bu kapsamda APK indirirken güvenilir bir adres seçmenizi öneririz.

Hyperspektiv

Bu uygulama ile çekmiş olduğunuz kareleri ilginç görüntülere bürüyebilirsiniz. Uygulama içerisinde anlık olarak fotoğraf çekip eş zamanlı bir şekilde filtreleri deneyimleyebilirsiniz. Dilerseniz film rulosu üzerinden hazır görsel seçerek yine filtreleri uygulamanız mümkün olacaktır. Havai fişek karelerinizin normalin daha dışında bir efektle yakalamak istiyorsanız, Hyperspektiv uygulamasını App Store üzerinden 6.99 TL fiyat etiketiyle indirebilirsiniz.

En Çok İndirilen Okey Uygulamaları

Cinemagraph Pro

Bu uygulama ile çektiğiniz videolar sinemagrafa dönüştürülebiliyor. Bu kapsamda çektiğiniz kareler hareketlendirilerek bir hareketli görsel sizlere sunuluyor. Hareketsiz olan bir karede havai fişeklerin olduğu noktaları hareketlendirme efekti katarak karenizi bambaşka bir hale çevirebilirsiniz. Bu uygulama ile en iyi performansı  yakalamak için havai fişek bölümü ile manzaranız arasında bir ayrım olduğundan emin olunuz. Daha sonra havai fişekleri hareketlendirerek diğer bölümleri sabit tutmanız mümkün olacaktır. Gece çekimlerinizde tripod kullanarak daha pürüzsüz bir karenin yakalanmasını sağlayabilirsiniz. Uygulama yine App Store platformunda bulunuyor ve Android için ise yine KiraKira uygulaması gibi APK olarak internet üzerinden bulabilirsiniz.

Plotagraph

3 1546688497

Yakalamış olduğunuz etkileyici havai fişek karesini iPhone tarafında popüler olan Plotagraph uygulaması ile de hareketlendirebilirsiniz. Sabit duran havai fişek ışıklarının uygulama ile hareket yönünü ve hareket hızını seçerek animasyonlar oluşturabilirsiniz. Şuan için sadece App Store’da iOS cihazlar için yer alan Plotagraph uygulamasının ücretli olduğunu belirtelim. Ancak bazı dönemlerde uygulamanın ücretsiz kampanyalar yaptığını da hatırlatalım.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir