Çin’de yapılan özel bir araştırma sonrası 2021 yılının en çok hataya sahip olan amiral gemisi Google Pixel 6 Pro modeli oldu. 2021 yılında kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratan model olarak tanıtılan Google Pixel 6 Pro, üstelik hala hatalarından tamamen arındırılmış değil.

Google’ın büyük beklentiler ile piyasaya sunduğu Google Pixel 6 Pro modeli, şirketin 2021 ve 2022 yıllarında satışlardaki en önemli kozuydu. Ancak satış sonrası kullanıcılardan arka arkaya gelen hata raporları, cihazda ciddi sorunların yaşandığını gözler önüne serdi.

Kullanıcıların beklentilerin altında kalan model üstelik Google’ın güncellemelerdeki yavaşlığı nedeniyle de sorunların çok uzun süre yaşanmasına neden oldu. Üstelik hala pek çok sorunun yaşanmaya devam ettiği göz önüne alındığında amiral gemisi 2022 yılında da bu unvanını koruyabilir. 

Türkiye’de satışa sunulmamıştı

Önceki modelleri Türkiye’de satışa sunulmuş olsa da Google Pixel 6 Pro Türkiye’de satışa sunulmadı. 899 dolardan alıcı bulan modeller satışa sunulduğu andan itibaren arka arkaya hata raporlamaları ile karşılaştırıldı. Sık sık çağrı kesintileri, sinyal kaybı yaşanması, parmak izi kilidinin çok yavaş açılması, ekranda yaşanan titreme hataları gibi farklı performans ve grafik sorunları kullanıcıların çok fazla eleştiri yöneltmesine neden oldu.

Google çoğu hatayı düzeltme yoluna gitmiş olsa da telefonda iyi bir deneyim elde edilememesi çoğu kullanıcıyı kızdırdı. Üstelik Google tarafından yapılan tanıtımlarda sihirli silgi gibi pek çok yeni özellik de kullanıcıları etkilemişti. Ancak bu özelliklerin kullanılması halinde dahi tüm albüm uygulamasını çökmesi, tekrar tekrar aynı sorunların ortaya çıkması şu anda çözülmesi gereken en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Yaşanan sorunlara dair ise Google uzun zamandan beri sessizliğini koruyor. Bu yıl içerisinde tüm sorunların giderilmesi bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir