Video oyunlarının şimdiye kadar bir bağımlılık ya da boş zaman uğraşı olarak değerlendirildiği herkes tarafından kabul görmüş durumda. Fakat bu defa durum düşündüğünüzden biraz farklı, EndeavorRx isimli mobil oyun ABD’de “hastalık tedavi eden oyun” olarak nitelendirildi. Oyun dikkat dağınıklığı problemi yaşayan çocuklara reçete ile veriliyor.

iOS için geliştirilen oyunu oynamak için yapmanız gereken doktora gidip reçete almak, tıpkı ilaç alır gibi oyuna erişim sağlıyorsunuz. Oyun ülkemizde kullanılamıyor olsa dahi oyun dünyasındaki bu gelişme oyuncuları heyecanlandırdı.

Hastalık tedavi eden oyun: EndeavorRx

Akili Interactive tarafınca özel olarak geliştirilen mobil oyun EndeavorRx, dikkat dağınıklığı yaşayan 8-12 yaş arası çocuklarda tedavi amaçlı kullanılacak. ABD Gıda ve İlaç dairesi (FDA) ilk defa bir video oyununun tedavi amaçlı kullanılmasına karar verdi. Oyunu oynayan çocukların dikkat dağınıklığı sorununun azaldığı bilimsel olarak da kanıtlandı.

FDA’nın basın açıklaması ile tarihte ilk kez bir video oyunu “hastalık tedavi eden oyun” niteliğini kazandı.

EndeavorRx’in bilgisayar tabanlı testlere göre dikkat işlevini geliştirdiği belirtiliyor ve DEHB ile ilişkili semptomları iyileştirmeyi amaçlayan ilk dijital terapötik ve ilk oyun tabanlı terapötik verilen pazarlama her türlü koşul için FDA tarafından onaylanmıştır.

EndeavorRx oyununu oynamak isteyenlerin doktor reçetesine sahip olması gerekmekte, aksi halde oyunu ne yazık ki oynayamıyor. Yine de dikkat dağınıklığına çare olabilecek oyunlar mevcut. Eğer odaklanma sorunları yaşıyorsanız benzer eğitici oyunları deneyebilirsiniz.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir