Huawei Geliştiriciler Konferansı (HDC) kapsamında, HarmonyOS işletim sisteminin güncel kullanıcı sayısı ortaya çıktı. 

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, Android işletim sistemine rakip olarak tasarlanan HarmonyOS işletim sisteminin kullanıcı sayısını açıkladı. Bugün içerisinde gerçekleştirilen Huawei Geliştiriciler Konferansı (HDC) kapsamında ortaya çıkan Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu; HarmonyOS’in IoT, akıllı cep telefon, tablet, akıllı ev teknolojileri gibi geniş ürün çeşitliliği tarafından kullanıldığı belirtildi. Çin merkezli teknoloji devi HarmonyOS kullanıcı sayısı ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, işletim sisteminin 150 milyon barajını geride bıraktı. Bu veriler sadece Çin’i içine alıyor, küresel pazarda sayı ise şu an için bilinmiyor. Richard Yu aynı zamanda şirketin gelecekteki hedeflerinden de söz etti.

HarmonyOS’un gelecek hedefi 200 milyon kullanıcı sayısı

13 10

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, HarmonyOS işletim sisteminin bu yılın sonuna kadar 200 milyon kullanıcı sayısına ulaşmasını beklediğini dile getirdi. Richard Yu konuşmasında “Şu anda birkaç noktada teknoloji yasağıyla karşı karşıyayız. Kendi standardını ve ekosistemini oluşturan teknoloji firmaları bu tür risklerden etkilenmeyecektir” ifadelerini kullandı. Huawei konferansta HarmonyOS işletim sisteminin yeni sürümü olarak geliştirilen HarmonyOS 3.0 güncellemesi duyuruldu. Ön izleme sürümü bugünden itibaren kullanıcılara sunuldu. Developer Beta versiyonunu ise 2022’nin ilk çeyrek sürecinde kullanıcılara sunacağını dile getiren Huawei, önceki sürüme göre performans ve verimliliğin önemli miktarda artacağını dile getirdi. 

HarmonyOS 2, her geçen gün yükseliyor

HarmonyOS, kullanıma sunulmasının ardından ilk etapta 10 milyon yüklenmeyi başardı. İki hafta geçmesinin ardından ise 18 milyona yükseldiği belirlenen işletim sistemi, bir ay içerisinde 25 milyon kullanıcı sayısının üzerine çıktı. Temmuz ayı içerisinde 30 milyon cihazda HarmonyOS 2.0’ın yüklü olduğu belirtildi. Huawei P50 serisinin tanıtım etkinliği kapsamında Richard Yu, 40 milyon sınırı geride bıraktığı dile getirildi. 

14 7

Ağustos ayı içerisinde 50 milyon kullanıcı barajını geride bırakan HarmonyOS 2.0, aynı ay içerisinde 70 milyonu görmeyi de başardı. Kısa bir süre sonra ise 90 milyon kullanıcı sayısına ulaştı. Eylül ayı içerisinde 100 milyon cihazda işletim sisteminin kurulu olduğunu dile getiren Huawei, son olarak ise bugün yapmış olduğu açıklama ile 150 milyonu geride bıraktıkları belirtildi. Yıl sonuna kadar ise 200 milyona çıkmayı hedefleyen şirket; akıllı telefon, tablet, araba, akıllı ev teknolojileri ve buna benzer cihazlardan oluşan bir ekosistem yaratmak adına hareket ediyor. Bu bağlamda ise Petal markasını da geride bırakmayan Huawei, geliştirdiği dijital servislerle kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veriyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir