Fallout oynamayı düşünüyorsanız hangi Fallout oyunundan başlamanız gerektiğini hemen öğrenebilirsiniz. İşte farklı versiyonlarıyla Fallout oyunlarına bir bakış.

Fallout, 20 yılı aşkın bir süredir oyun piyasasında farklı versiyonları ile yer alıyor. Son olarak Bethesda tarafından geliştirilerek piyasaya sunulan Fallout RPG modeliyle ilgi arttı. Farklı versiyonların yer aldığı Fallout oyunlarında herkese özel bir versiyon bulmak mümkün.

Yeni Başlayanlar İçin: Fallout 4

Fallout 4 en iyi Fallout oyunu olarak kabul edilmiyor. Ancak yeni başlayanlar için en iyi versiyonlardan birisi. Serideki en modern oyun olarak öne çıkan Fallout 4’ü bilgisayarda ya da konsollarda oynayabilirsiniz. Üstelik oyuna kısa süre içerisinde eklenen özel DLC de dikkate değer bir destek sağlamış durumda. Oyunun hikayesi de diziyle büyük oranda benzer durumda.

Hangi Fallout Oyunu Size Uygun?
Hangi Fallout Oyunu Size Uygun?

Deneyimli Oyuncular İçin: Fallout 2

Modern Fallout oyunlarını oynayan ve eski tarz Fallout oyunlarını oynamak isteyenler için Fallout 2 öne çıkıyor. Klasik girişler, üçüncü şahıs bakış açısına sahip taktik tabanlı bilgisayar rol yapma oyunu Fallout 2, suyun olmadığı bir kampta geçen hikayeyi anlatıyor. Modern pek çok Fallout serisine göre çok daha zorlu bir oyun olan Fallout 2, deneyimli oyuncular için ideal.

Oyun Dünyasında Yeni Olanlara: Fallout Shelter

Oyunlar için para harcamak istemeyen ve oyun dünyasına giriş yapmak isteyenler için Fallout Shelter en iyi seçeneklerden biri. Ücretsiz olan bu mobil sürümde tek ihtiyacınız olan sadece ortalama özelliklere sahip bir cep telefonu. Mobil olması nedeniyle çok basit bir şekilde oynanabilecek bu oyun, zaman geçirmek için birebir. Fallout dünyasında vakit geçirebileceğiniz bu oyunda, farklı bir deneyim sizi bekliyor.

RPG Bağımlıları İçin: Fallout New Vegas

RPG türünü sevenler için en iyi Fallout sürümü Fallout New Vegas. Daha fazla aksiyon ve RPG türünün keyfine varabileceğiniz bu oyunda, vurularak ölüme terk edilen bir kurye takip ediliyor. Bir nevi intikamın da yer aldığı bu oyun diğer Fallout serilerinden tamamen farklı yapıda.

Oyunların çıkış tarihleri ve önemli detayları ise şöyle;

YılAdıGeliştiriciPlatformlar
PCKonsolEl KonsoluMobil
Ana Seri
1997FalloutInterplayWindowsMacOS, Mac OS X
1998Fallout 2Black Isle
2008Fallout 3BethesdaPS3 · Xbox 360
2015Fallout 4PS4 · Xbox One · PS5 · Xbox Series X/S
2021Fallout 5Tümü
Spin-offs
2001Fallout Tactics: Brotherhood of SteelMicro FortéWindows
2004Fallout: Brotherhood of SteelInterplayPS2 · Xbox
2010Fallout: New VegasObsidianWindowsPS3 · Xbox 360
2015Fallout ShelterBethesdaPS4 · Xbox OneSwitchiOS · Android
2016Fallout PinballZen Studios
2018Fallout 76BethesdaWindowsPS4 · Xbox One
2019Fallout Shelter OnlineGaea MobileiOS · Android
Fallout Oyunları ve Çıkış Tarihleri

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir