Yemeksepeti’nin bilgilerini ele geçirdiği iddia edilen hackerlar, dün akşam saatlerinde yeni bir açıklama yaparak son günlerde yaşanan olaylar hakkında değerlendirmede bulundu. Hackerların bazı söylemleri, bu açıklamanın ‘son uyarı’ olacağını gösteriyor. 

Bir hacket grubunun iddia ettiği üzere geçtiğimiz günler içerisinde hacklenen ve toplam olarak 60 milyon kullanıcının bilgisi ele geçirilen Yemeksepeti, 16 Kasım günü yapılan açıklamalara göre fidye talebini doğruladı ve şu an için herhangi bir veri ihlali yapılmadığı da belirtildi. Hackerlar ise geçtiğimiz günler içerisinde Yemeksepeti’nin gazetecilere dava açması olayının ardından ise 20 bin kullanıcının bilgilerini herkese açık hale getirdi. Ancak aktarılan bu bilgiler bazı kişilere göre bilgi sahiplerine ulaşmak ve onları rahatsız etmek için kullanılmaya başlandı. Hackerların aktardığı 20 bin kişinin verileri artık onlara yönelik gerçekleşecek her türlü saldırıya kapıları açarken ve ele geçirilen veriler depolanırken, hackerlar tarafından gün geç saatlerde konu ile ilgili açıklama geldi. 

7 15

Yeni CEO’ya ulaşmışlar, ama cevap almamışlar:

Hackerlar, yaptıkları açıklamalarında sızıntı ile ilgili olarak bazı kişilerin düşüncelerini takip etmeye yönelik hareket ettiklerini ve hala çeşitli yanlış anlaşılmalar olduğunu gördüklerini belirtti. Rakip görülen şirketlerin kendilerini işe aldıklarını dile getirenlerin olduğunu gösteren hackerlar, Yemeksepeti ya da farklı bir dağıtım şirketi ile ilgilenmediklerini belirtti. Bir diğer açıdan ise Yemeksepeti’nden talep edilen paranın ödenmesini ısrarla beklediklerini, ödemenin yapılması halinde tüm verilerin kopyaları ile beraber yok edileceğine dair söz verdiklerinin altını çizdiler. 20 bin kullanıcının bilgilerini halka açık sunmak istemediklerini ancak Yemeksepeti yöneticilerini pek çok kez uyardıklarını ve blöf yaptıklarını düşündükleri için paylaştıklarını da belirttiler.

29 Kasım’da yeni bir açıklama daha paylaşıldı: “Hacı Sabancı’ya verileri alması için ulaştık, daha çok zengin Türk’e de ulaşacağız.”

8 20

Hackerlar, 29 Kasım öğleden sonra saat 3 dolaylarında yeni bir açıklama da daha bulundular. Bu açıklamalarında “Bu sızıntıdan kendileri sorumluymuş gibi davranan ve bir kadını taciz eden bazı salakların rahatsız edici haberleri için son derece derecede üzgünüz.” ifadelerine yer verdiler. Açıklamanın devamıysa şu şekildeydi:

“Veritabanından herhangi bir erkek veya kadınla bu şekilde iletişim kurmadık ve hiçbir grup üyesi haber vererek veya bildirmeden böyle bir şey yapamaz. Yemeksepeti yönetimine 20 bin veriyi sızdırmamak için en az bir hafta süre verdik ve yeni CEO Mert Baki dahil kimseden cevap alamadık, o nedenle bu 20 bini örnek olarak ortaya koymak zorunda kaldık. Neyse, Sabancı ailesinden Hacı Sabancı’ya ulaştık ve veri tabanını alıp yok etmesini teklif ettik. Muhtemelen aynı teklifi yapmak için diğer ailelerden daha fazla zengin Türklere de ulaşacağız.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir