İnternetteki İçeriklerin denetim mekanizmalarını yenileyip değiştirerek interneti daha güvenli bir yer haline getirmek için çalışan girişim Unitary, 8 milyon dolar yatırım aldı.

unitary3

Tüm dünyada İçerik tüketimi ve üretimi aşırı yüksek seviyede ilerliyor. İster sosyal medyada dolaşırken ister podcast dinlerken veya çevrim içi herhangi bir araştırma yaparken, her gün telefonlarla, bilgisayarlarla, tabletlerle ve diğer sayamayacağımız kadar uzun olan veri akışı yapan bütün cihazlarımızla istemediğimiz kadar içeriğe maruz kalıyoruz.

Başlıca sosyal medyadaki paylaşımlar, gençler için zararlı ve tehlikeli olabiliyor. Dünya genelinde kabaca tahminlenen 4 milyar sosyal medya kullanıcısı, bular her gün Tiktok’dan Instagram’a, Reddit’ten YouTube’a kadar farklı birçok mecrada 80 yıla denk gelen yeni içerikler üretiyorlar. Böylece daha önce de ortaya çıkmış problemli içeriklerin sayısı artmakta ve denetleme yeterli olmadığı için sorun büyümeye devam etmekte. Ayrıca sosyal medya pazarının 2031 yılına kadar 32 milyar dolara seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Unitary kurucuları amaçları

2019’da kurulan Unitary, doktorası sırasında Steven Hawking ile görev alan ve birlikte çalışan matematikçi Sasha Haco ve bilgisayarlı görü uzmanı James Thewlis tarafından ABD’ de kuruldu. Girişimciler, kullanıcı topluluklarını çevrimiçi tehlikelerden korumayı ve internetin daha güvenli bir yer olmasını amaçlıyorlar.

Şirket yapay zekâ ile, kullanıcı tarafından oluşturulan videoların içeriğini okuyor. Daha sonra belirli platformlar, kullanıcılar veya reklamverenler için güvenli olmayabilecek video içeriği olabileceğini bildiriyor bunu yaparken tek bir saniyede işlenen 25.000 video karesinin testini gerçekleştirebiliyor.

Girişimin yeni hizmetini şu anda bazı sosyal ağlar, reklam teknolojisi şirketleri ve medya işletmeleri tarafından kullanılmakta. Unitary’nin açık kaynaklı uygulaması Detoxify şimdiden 2 milyondan fazla kez indirildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir