VR gözlükleri, kendilerini tamamen oyunun içinde hissetmek ve kendini kaptırmak isteyen oyuncular için başarılı bir gözde haline geldi. Kullanabileceğiniz başlıklar arasında pek çok seçenek var, Sony’nin PSVR2’si ve Oculus dahil içlerinde en yenisi ve öne sürüldüğüne göre en iyisi Meta Quest 3. Bu modeli, halihazırda pek çok kişiyi kendine hayran bırakmış olan Quest 2’nin yükseltilmiş versiyonudur.

Meta Quest 3 yalnızca daha güçlü donanıma sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda oyunları oynarken daha fazla sürükleyicilik katabilecek yeni özelliklere de sahip.

Bu başlık piyasada yeni olduğundan, aldığınızda test etmek isteyeceğiniz en iyi oyunlar şu şekilde:

Asgard’s Wrath 2

Meta Quest 3 altında yayımlanan ve VR oyunlarına, nasıl olmaları gerektiğine dair gerçek bir örnek olan oyun Asgard Wrath 2’dir.

Oyun Meta Quest 3 ile uyumlu olmasına rağmen Quest 2 ve Pro sürümlerinde de oynanabiliyor.

Daha da iyisi, eğer Quest 3 satın aldıysanız ya da 2024’ün başlarında satın alacaksanız, oyunun bir kopyası zaten mağazada ücretsiz olarak sizi bekliyor olacak.

Devasa bir anlatıya sahip RPG oyun, VR topluluğunda yüksek yankı yaptı.

The Walking Dead: Saints and Sinners

Eğlenirken bir yandan da korkacaksınız. Güçlü bir hikayede, anı yaşayacağınız fantastik aksiyon ve hayatta kalırken sizi tehlikede olduğunuza inandıracak sürükleyici bir ortam tasarımı sunuyor.

Orijinal oyun, bir devam oyunu üzerinde çalışsa da VR’da, zombilerin de olduğu bir hayatta kalma deneyimi arayanlar için mükemmel bir seçenek.

Red Matter 2

Red Matter 2, Uzaydaki distopik bir soğuk savaşı oldukça eşsiz bir şekilde sunuyor, bulmacaların ve birinci şahıs nişancı atışlarının bir karışımıdır. Sasha olarak asıl amacınız, jetpackiniz ile geniş ve açık alanda gezerken oyuna adını veren Kırmızı Madde hakkındaki gizli gerçeği keşfetmektir. Tüm farklı bulmaca türlerinden barındırmasının yanı sıra tatmin eden dövüş ve keşif sahnelerinin tümü sizi bu hikayenin içine çekiyor.

Beat Saber

Henüz Beat Sabre oynamadıysanız da internette gezinirken başkalarının bu oyunu oynadığını mutlaka görmüşsünüzdür. Nokta atışı yapmak gerekirse bu oyun tam bir VR fenomeni, ritim oyunlarının hayranı olmasanız bile neden Beat Saber’ın iyi olduğunu görmek için oynayabilirsiniz.

Bu listede gördüğünüz bazı oyunlar gibi bu oyun da yeni değil, fakat hala zamana direniyor ve her şeyi taze tutmak için yeni içerikler ekleyerek hayranlarını heyecanandırmaya devam ediyor. Lider tablolarında zirveye çıkmak ve dünyayla yarışmak için oyunu edinebilirsiniz.

Tetris Effect: Connected

Evet daha önce Tetris oynamış olabilirsiniz ama kesinlikle bu şekilde değil. Tetris Effect: Connected size daha önce oynamadığınız şekilde duyusal deneyimler, titreşimler ve bu şekilde de tatmadığınız duyguları sunuyor. Oyunu tek oyunculunun yanı sıra çok oyunculu modlarda da deneyimleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir