GTA San Andreas RTX Remix path tracing modu yayınlandı. Ancak ciddi bir performans sorunu ile karşılaşıldı. Oyun RTX 4080 ekran kartı ile sabit olarak 60 FPS veremiyor. 

NVidia’nın Remix güncellemesi beta sürümü ile yayınlansada öncesinde mod yapımıcılarının kendi Remix sürümlerini yaptığını görmüştük. GTA San Andreas RTX Remix modu  DLSS 3.5 kalitesiyle 1440p çözünürlükte RTX 4080 ile çalıştırılsa bile 50 FPS’in altına düşüyor.

‘MxBenchmarkPC’ adlı YouTube kanalı, GTA San Andreas RTX Remix Path Tracing Mod ile bir video yayınladı. Videonun içeriğinde oyunun yaşadığı değişimleri sahne sahne görürken, performans konusuda da testler yapıldığını görüyoruz. Ancak yapılan testler ve FPS sonuçlarına bakıldığında yaşanılan performans sıkıntısı ciddi bir sorun gib gözüküyor. 

GTA San Andreas RTX Remix modunda büyük sorun oluşturdu

GTA San Andreas RTX Remix modu açıldığında FPS düşüyor

Normal sürümde GTA San Andreas açık dünyada 300 FPS üzerinde bir oyun performansı sunuyor. İç mekanlarda 800 FPS’e kadar yükseliyor. Fakat RTX Path Tracing modu açıldığında oyun performansında olumsuz yönde bir değişim oluyor. Oyunun 40 FPS’lere kadar düştüğünü gözlemliyoruz. Sorunun temel kaynağı bir optimizasyon sıkıntısından kaynaklandığı tahmin ediliyor. 

Karşılaştırma videolarında fark ettiğimiz üzere RTX Path Tracing modu poligon konusunda da bazı değişikliklere yol açıyor. İç mekan kıyaslamasında koltuk tarzının ve poligonların değişimini fark etmemek mümkün değil. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir