Arya Kadın Yatırım Platformu ve Maxis iş birliğiyle kurulan Arya Genç Girişim Fonu (GSYF), genom teknolojilerine odaklanan sağlık biyoteknolojileri girişimi PhiTech’e 250 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

PhiTech, Dr. Saliha Durmuş, Prof. Dr. Tunahan Çakır ve Prof. Dr. Erdoğan Sevilgen tarafından kurulmuş olup, DNA ve RNA dizi verilerini işleyen yapay zeka destekli bir klinik karar destek sistemi geliştiriyor. Girişim, özellikle nadir genetik hastalıklarda uzun süren tanı süreçlerine karşı erken ve doğru tanı koymayı hedefleyerek, RNA’nın tanı gücünü klinik uygulamaya taşıyan biyoinformatik çözümlerini Genomics & More isimli platformu üzerinden 2024 başında sunmaya hazırlanıyor.

PhiTech, Şubat 2023’te tamamladığı ilk yatırım turunda, İstCapital ve Omurga Teknoloji GSYF yanında, Aytül Erçil, Candan Karabağlı, Cengiz Aydın, Emine Erdem, Neşe Gök, Ömer Aras, Selen Kocabaş, Sena Nomak ve Temel Güzeloglu gibi yatırımcılar tarafından desteklenmişti.

Genom teknolojilerine odaklanan yerli girişim PhiTech, Arya Kadın Yatırım Platformun'dan (GSYF)250 bin dolarlık yatırım aldığını duyurdu

Amerika’daki Yapılanma Tamamlandı

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Saliha Durmuş, ilk yatırım turundan sonra Ar-Ge süreçlerini hızlandırarak Amerika’daki şirket yapılanmasını tamamladıklarını ve Hollanda yapılanmasını da tamamlamak üzere olduklarını belirtti. Şirket, Arya GSYF’nin katıldığı ikinci yatırım turunu 2023 sonuna kadar kapatma planları yapıyor.

Arya GSYF’nin PhiTech’e yatırım yapma kararı, Saliha Durmuş liderliğindeki ekip ve yenilikçi tanı çözümleri geliştiren derin teknolojik Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra birbirlerini tamamlayıcı uzmanlıklara sahip çok yetkin bilim insanlarının oluşturduğu ekibe dayanmaktadır. PhiTech, DNA tabanlı teknolojilerin ötesinde, RNA tabanlı yaklaşımlarla tıbbı dönüştürmeyi hedefleyerek, bu alanda globalde önemli katkılar sağlamayı amaçlamaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir