Spotify, Clubhouse’a rakip olarak geliştirdiği Greenroom uygulamasının adını Spotify Live ile değiştirdi.

Spotify, insanların sesli sohbet odalarında buluşup belirli konular hakkında konuştuğu Clubhouse platformuna rakip olarak geçen yıl Greenroom uygulamasını piyasaya sürdü. Yayınlanmasından sadece birkaç hafta sonra Google Play Store ve App Store’da ilgi görmeye başlayan uygulama çarpıcı bir şekilde değişti.

Greenroom artık Spotify Live oldu

Spotify, blog gönderisinde Greenroom hizmetinin adını “Spotify Live” olarak değiştirdiklerini ve uygulamadaki tüm mevcut özellikleri ana uygulamaya taşıdıklarını duyurdu. Şirket, şu karar nedeniyle alakalı şu açıklamayı yaptı;

Spotify Greenroom iOS ve Android‘de 100 bin barajını geçti!

“bu, dünya genelinde 406 milyon Spotify dinleyicisine sunulan canlı içeriklerin bir parçasıdır.” 

Spotify Live ayrıca sesli sohbet odalarına erişmenizi sağlayan bağımsız bir mobil uygulamaya da sahiptir. Aynı zamanda dinleyiciler, canlı uygulamadaki yaratıcının podcast’i veya sanatçının sayfası aracılığıyla Spotify’daki canlı yayınlara ve sohbetlere kolayca katılabilirler.

Spotify Live’da sadece yayınları dinlemekle kalmaz, diğer dinleyicilerle etkileşime girebilir veya içeriklere yorum yapabilirsiniz. Ancak bu özellik doğrudan Spotify mobil uygulamasından kullanılamaz, bu nedenle telefonunuza Google Play Store veya App Store’dan Spotify Live yüklemeniz gerekir.

Kulüp artık popüler değil. Twitter, insanların sohbet edebileceği ve sohbet edebileceği Spaces özelliğini dünya çapında kullanıma sunarken; Facebook’tan Reddit’e kadar tüm programlar benzer adımlar attı.

Clubhouse artık popüler değil. Ancak Spotify Live gibi rakip hizmetler hala kullanıcıları çekmeye çalışıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir