Spotify Greenroom iOS ve Android‘de 100 bin barajını geçti! - Haberler - indir.com

Spotify Greenroom iOS ve Android‘de 100 bin barajını geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sesli görüşme platformu olan Clubhouse’a rakip olarak piyasaya çıkan Greenroom, Sensor Tower’ın radarına girdi. Öyle ki Spotify’ın Clubhouse’a rakip olarak sunduğu Greenroom’un istatistikleri belli oldu. Spotify, kısa süre önce Clubhouse platformuna rakip olarak Greenroom uygulamasını piyasaya sürmüştü. Kullanıcıların sesli sohbet odalarında bir araya geldiği ve çeşitli konuları konuştuğu uygulama, henüz oldukça yeni olurken, şirketin başarı hedefleri arasında yer alıyordu. Yayınladığı raporlar ile gündeme gelen Sensor Tower, uygulamanın nasıl bir başlangıç yaptığını paylaştı. 13 gün önce App Store ve Google Play Store’daki yerini alan Greenroom, kısa süreye rağmen indirme ve kullanıcı sayısı ile Spotify’ı memnun etmişe benziyor.

Greenroom iOS ve Android’de 100 bin indirmeyi geçti

Spotify'a sonunda M1 desteği geliyorSpotify'a sonunda M1 desteği geliyor

Yayınlanan söz konusu rapora göre Greenroom, iOS’ta 141 bin indirmeye ulaşırken, uygulama benzer başarıyı Google Play Store cephesinde de sürdürüyor. Mağaza verilerine göre 100 bin indirmeyi aşarken, Sensor Tower, bu rakamların doğrulanmadığını belirtiyor. Greenroom’un en büyük rakibi olan Clubhouse ise 18.7 milyon iOS olmak üzere toplamda 30.2 milyon indirme sayısına sahip durumda. Bu uygulamanın arkasında ise 14.1 milyon indirme ile Airtime yer alıyor. Üçüncü sırada ise 7.6 milyon ile Spoon bulunuyor. Pazarda Twitter ve Facebook gibi şirketler de kendi uygulama için hizmetleri ile rekabetlerini sürdürüyorlar.

Greenroom başlangıç için oldukça iyi gözükse de, Spotify’a göre başarısız duruyor. Öyle ki 365 milyon aktif kullanıcıya sahip olan şirket, kullanıcıların küçük bir kısmını o uygulamasına çekmişe benziyor. Ancak verilerin 9 günlük bir süreçten ibaret olduğunu ve ilerleyen günlerde ise kullanıcı sayısının artmasının hedeflendiğini belirtelim. Bakalım Clubhouse gibi alanda zirve olan uygulamaya karşı Greenroom uygulaması ne gibi bir performans sergileyecek göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Spotify önbellek konumu nasıl değiştirilir?Spotify önbellek konumu nasıl değiştirilir?
Spotify'a sonunda bildirim özelliği geliyorSpotify'a sonunda bildirim özelliği geliyor

PAYLAŞ