GPT-4 için yapılan yeni çalışmada yapay zekanın genç ve stajyer göz doktorlarından daha iyi performans çıkardığı ortaya çıkarıldı.

Yapay zekanın insanların yerini alıp almayacağı her zaman tartışılan bir konu. He ne kadar geliştirici şirketler ve uzmanlar yapay zekanın insanların yerini almak yerine insanların en büyük yardımcılarından birini olacağını söylese de tartışmalar devam ediyor. GPT-4 ile yapılan yeni bir çalışma yapay zekanın doğru yönlendirme ile ne kadar başarılı olabileceği bir kez daha gözler önüne serildi.

Cambridge’de Dikkat Çeken Çalışma

Cambridge Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, GPT-4’ü diğer LLM’lerle birlikte sahte bir sınavda insan oftalmologlara karşı test etti. 87 sorunun sorulduğu sınava stajyer ve yeni mezun genç doktorlar ile birlikte GPT-4 de dahil edildi. 87 sorunun 60’sını doğru bir şekilde yanıtlayan GPT-4 bu başarısıyla ortalaması 59,7 olan mezun doktorları geçti. Bu durum yapay zekanın karmaşık sağlık sorunlarında ya da teşhis gibi durumlarda yapay zekanın doktorlara destek olabileceğini ortaya koydu. Aynı sınavdan ise uzman doktorlar 66.4 puan ortalamasını yakalamıştı. Bu da uzmanlık noktasında yapay zekanın daha geride olduğunu gösterdi. Çalışmada GPT-4 dışında PaLM 2 ve GPT-3.5 gibi diğer modeller de kullanıldı. Ancak bu modellerin performansı çok daha düşük seviyelerde kaldı.

GPT-4 Genç ve Stajyer Göz Doktorlarını Geçti
GPT-4 Genç ve Stajyer Göz Doktorlarını Geçti

Çalışma ile ilgili yapılan akademik açıklamalarda araştırmacılar önemli risklere vurgu yaptı. Katarakt veya kanser gibi ciddi durumların yanlış teşhisinin yapılabileceğini belirte uzmanlar yapay zekanın tıbbi alanlarda kullanılması için daha fazla zamanın ve geliştirmeye ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir