Facebook’un gözetim kurulu Perşembe günü platformu, sızdırılmış belgeler aracılığıyla The Wall Street Journal tarafından ortaya çıkarılan içerik denetleme sistemi hakkında ilgili bilgileri sakladığı için kınadı.

Kurul, Facebook’un eski Başkan Donald Trump’ın platformdan uzaklaştırılması durumunda sözde çapraz kontrol programının ayrıntılarını dahil etmemesini kabul edilemez olarak nitelendirdi. Journal’a göre, içerik denetleme sistemi, milyonlarca yüksek profilli kullanıcıyı, şirketin politikalarını ihlal eden gönderileri kaldırmak veya erişimini azaltmak için kullandığı standart prosedürlerden korudu.

Kurul, şeffaflık raporunda “Yönetim, Kurul’un birçoğunun çapraz kontrol kapsamında olduğuna inandığı siyasi liderler için hesap düzeyinde uygulama hakkında belirli bir politika sorusunu içerdiği göz önüne alındığında, bu ihmal kabul edilemez” dedi. Trump davası. “Facebook, yalnızca Bay Trump’ın sayfasının veya hesabının olağan içerik denetleme süreçlerine tabi olup olmadığını sorduğumuzda Kurul’a çapraz kontrolden bahsetti.”

Kurul, Facebook’un çapraz kontrolün rol oynadığı kararların sayısını küçümsememesi gerektiğini kabul ettiğini söyledi. Büyük içerik denetimi planında kararların sayısı nispeten küçük olsa da, Facebook, yönetim kuruluna göre şirketin “ifadesinin yanıltıcı görünebileceğini” fark ettiğini söyledi.

Bir Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada, “Yönetim kuruluna devam eden çalışmaları ve şeffaflık raporlarını yayınladıkları için teşekkür ediyoruz.” Dedi. “Yönetim kurulunun çalışmalarının etkili olduğuna inanıyoruz, bu nedenle kuruldan çapraz kontrol sistemimize girdi istedik ve bundan sonra onlara açıklamalarımızda daha net olmaya çalışacağız.”

Gözetim Kurulu ayrıca Facebook’un talebi üzerine çapraz kontrol programını gözden geçireceğini duyurdu. Kurul, programın daha adil ve objektif hale getirilmesi için nasıl değiştirileceği, programa adil bir şekilde dahil edilmesinin nasıl sağlanacağı ve bu konuda nasıl şeffaf olunacağı konusunda bir politika tavsiyesi görüşü yayınlayacaktır.

Facebook’a 1 milyon 600 bin liralık veri ihlali cezası!

Kurul, incelemesinin kamuya açık yorum almayı ve “son aylarda öne çıkan eski Facebook çalışanları” dahil olmak üzere ilgili seslerle etkileşim kurmayı içereceğini söyledi. Herhangi bir isim içermemesine rağmen, bu, kurulun çapraz kontrolle ilgili sızdırılmış belgeleri Journal’a getiren eski çalışan Frances Haugen’e ve hatta Haugen’den önce şirketten ayrılan ve bir mektup gönderen Sophie Zhang’a danışacağını gösteriyor.

Facebook artık çapraz kontrolle ilgili belgeleri kurul ile paylaşacak. Ayrıca, yönetim kurulunun ileriye dönük kararlarına yardımcı olmak için daha fazla bağlamsal bilgi sağlamayı taahhüt etti.

Facebook gözetim kurulu nedir?

Gözetim Kurulu, Facebook’tan bağımsız olarak, ancak belirli bir süre için şirket tarafından sağlanan bir tüzük ve fonlarla çalışır. Kurulun rolü esas olarak tavsiyelerde bulunmak ve şirkete politikalarını içeren kullanıcı şikayetleri konusunda tavsiyede bulunmaktır, ancak Facebook genellikle kurulun tavsiyesine uyup uymama konusunda nihai sözü elinde tutar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir