Zarta reklam olmadan içerik oluşturulabilen, ödemesi izleme başına yapılan video içeriğine sahiptir. Andreessen Horowitz’in (a16z) önderliğinde bir tur gerçekleşti. 5.7 milyon dolar yatırım alan turda katılımcılar arasında Endeavour, AirAngels, Dragonfly Capital bulunuyor.

Zarta platformunun içeriğine bakılacak olursa reklamsız içerik oluşturma, izleme başına ödeme imkânı sunuyor. Andreessen Horowitz’in (a16z) önderliğinde gerçekleşen turda 5.7 milyon dolar yatırım aldı.  Endeavour, AirAngels, Dragonfly Capital katılımcılar arasında yerini aldı.

Çift yönlü çalışma prensibine sahip platformun hedef kitlesi izleyici ve içerik oluşturucular olmak üzere ikiye ayrılıyor. Luba Yudasina tarafından 2021 yılı itibariyle hayata geçen platforma içerik oluşturucuları ürettikleri videoları yükleyebiliyor, ücretsiz bir şekilde ön izleme için parametre ayarlayabiliyor akabinde kilitli olan videonun tam halini görmek için ise izleyicilerden az miktarda ücret talep edilmesine izin veriyor.

Zarta’da istenilen içerikler neler?

Zarta’nın web sitesinde yer alan misyonu incelendiğinde, izleyici kısmının sadece vaktini gerçekten severek izleyeceği içeriklere ödeme yapmasına olanak sağlamak ve içerik oluşturan kısmın kazançlarının geçimlerini sağlayabilecek şekilde olmasını istemek yer alıyor. Kısaca şirket, tüm videoyu izlemeyi sağlayan kilit açma sürecini izleyicinin seçimine bırakıyor. Platformda bulunan içerik oluşturucuları kendi izleyicilerini pahalı olan bir abonelikle karşı karşıya bırakmıyor. İzleyicilerin her tamamı açılan video için 10 sent ödemesi durumunda içerik oluşturucu net geri bildirim almakta. Alınan geri bildirimlerde izleyicilerin hangi içerikleri görmek istedikleri tarzındaki bilgiler bulunuyor.

İçerik oluşturanların videolarını yükleyebildiği ve izleyiciler tarafından istenildiği taktirde 10 sent ödemeleri karşılığında videoların kilidini açarak erişim sağlayabildiği platformda içerik oluşturucular ödemenin %75’ini almaktayken kalan %25’ini de Zarta operasyonel maliyetler ve işlem ücretlerini karşılamada kullanıyor.

Şirketin yeni yatırımı ekibi büyütmek yönünde kullanmayı planladığı biliniyor. Sınırlı sayıda içerik oluşturucusuna sahip olan şirket yıl içerisinde hedef kitlesini büyütmeyi istemekte. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir