Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “From Your Eyes” uygulamasının kurucusu olan görme engelli genç girişimci Zülal Tannur’un, uluslararası düzeyde daha büyük başarılara imza atacağına dikkat çekti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Kacır, “From Your Eyes” uygulamasının kurucusu Zülal Tannur ile bir araya geldi. Tannur’un yapay zeka ve insan işbirliği ile geliştirdiği ve görme engelli kullanıcılara anlatım hizmeti sunan teknoloji hakkında bilgi edinen Kacır, kendisine TEKNOFEST montu hediye etti.

Üretilen Teknoloji göremeyen makineleri de kapsıyor

Üretilen Teknoloji göremeyen makineleri de kapsıyor

Zülal Tannur, yüzde 5 görme oranına sahip bir bebek olarak dünyaya gelmesinin, kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak, ürettikleri teknolojinin sadece görme engelli bireyleri değil aynı zamanda göremeyen makineleri de kapsadığını belirtti.

Tannur otomobillerde sadece görselleri tanımayan değil, aynı zamanda bu görselleri hikayeleştiren ve kaza yapma olasılıklarını azaltan ürünler de sunduklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

Müşterilerimizden birisi de yerli ve milli otomobilimiz Togg. Yolda gidiyorsunuz, gördüğünüz manzaraları sizin için tarif eden, hikayeleştiren, sizin için kaza tahminlemesi yapıp kendi komponentlerini yapan akıllı araç asistanı olarak çalışıyoruz. Aracın içerisindeki hem sürücüler hem yolcular için çok kapsamlı bir çözümden bahsediyoruz. Togg’un gördüğü görüntüleri anlamlandırıp, Togg’u bir laboratuvar ortamı olarak değerlendirip, sürücü ve yolculara full kapasite hizmet verebilecek bir akıllı asistan haline gelmesini sağladık. Togg’un görebilmesini sağlıyoruz, Togg’un gözü olduk. Dünyada video görüntü işlemeyi hikayeleştirebilen bir teknoloji yoktu. Bunu ilk başaran From Your Eyes aslında.”


Tannur, aralığın sonunda anlık görüntü işlemeyi uygulamaya geçireceklerini ve CES 2024’e katılacaklarını ve aynı zamanda devam eden yatırım turları bilgisini verdi. Ardından 2024’teki öncelikli hedeflerinin “otomotiv sektöründe” büyümek olduğunu vurguladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir