Aksiyon kameraları arasında en dikkat çeken modeller arasında yer alan GoPro Hero 8, Mac modellerinde webcam olarak kullanılabilir. Geliştirilen uygulama sayesinde aksiyon kamerası bir ultra geniş açılı kamera görevini üstleniyor. GoPro, Mac cihazlarda nasıl kullanılır sorusuna yanıt bulmak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Aksiyon kamerasını webcam olarak kullanabilmek için birkaç adımlık işlem bulunuyor. Bu adımları takip ederek kullanıcılar dilediği gibi kamerayı, Mac modellerde kullanmaya başlayabilirler. Özellik sayesinde 1080p ultra geniş açı görüntü elde edilebiliyor.

GoPro kamerayla, Mac modellerinde webcam rehberi

Birçok modeliyle dikkatleri üzerine toplayan GoPro, Hero 8 modeli için de kullanıcıların beğeneceği bir özelliği daha devreye soktu. Mac kullanıcıları aşağıdaki adımları takip ederek 1080p kalitede görüntü sağlayabiliyor. Kullanım için aşağıdaki adımların yapılması gerek.

30 1595606227

-İlk olarak GoPro Hero 8 modeline beta kamera firmware kurulması gerekiyor.

-Sonrasında Mac cihaza GoPro Webcam masaüstü uygulamasını kurmak gerekiyor. Bu uygulamayla birlikte kameranın sağladığı görüntü bilgisayara aktarılmış olacak.

-Hero 8 kamerayı bir USB Type-C kablosuyla Mac modelinize bağlamanız gerekiyor. Bu kablo da kutudan çıkan kablo olabilir.

-Kamera ve Mac bağlantısını yaptıktan sonra kullanılabilir kamera kaynakları arasında GoPro modelini seçerek, görüntü aktarımına başlayabilirsiniz.

Söz konusu bu özellik sayesinde kullanıcılar canlı sohbet uygulamaları, video kaydı, canlı yayınlar vb. ihtiyaçları için kamerayı kullanabilirsiniz. Kamera normalde 4K çekim kalitesine sahipken, bilgisayar üzerindeki canlı akış için 1080p görüntü kalitesini destekliyor. GoPro Mac’te nasıl kullanılır sorusunun cevabında bu 4 adım bulunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir