Bugün bir etkinlik düzenleyen ABD merkezli teknoloji devi Google, etkinlik sırasında Türkiye’deki kazançlarını açıkladı. İşte detaylar;

Google’dan çalışanlarına tehdit

Ülkemizde hizmet veren en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, bugün önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında ekonomik açıdan önemli sayılabilecek veriler ve gelecek hedefleri hakkında bilgiler aktarıldı. Etkinlikte en çok öne çıkan konu, Google’ın Türkiye’deki geliri oldu.

Google Haritalar, kullanıcılara 39 milyar TL yakıt ve zaman tasarrufu sağlıyor

Google, bugünkü etkinliğinde ilk kez 2021’deki ekonomik değerini tartıştı. Bununla ilgili şirketten şu açıklama geldi;

“Google’ın 2021 yılında dört temel ürün ve hizmet kategorisiyle oluşturduğu ekonomik değer, 476 milyar TL’ye ulaşarak GSYH’nin yüzde 6,6’sına denk gelmiştir.” 

Bunun yanı sıra şirket etkinlik sırasında farklı konu başlıklarına da değindi. Şirketin açıklamasına göre Google Haritalar, kullanıcılara yakıt ve zamandan 39 milyar lira tasarruf sağladı. Türkiye’de 36 milyon kişinin Google Haritalar’ı kullandığını bildiren şirket, 2021’de Türkiye ekonomisinin 2018’e göre yaklaşık 3,3 kat büyümesine katkı sağladığını da bildirdi.

Google, promosyon ürünlerinin 2021’de 193 milyar TL’ye ulaştığını, 2025’te ise 422 milyar TL’ye çıkmayı planladıklarını söyledi. Şirket, Business & Maps kategorisinde ise 2021 yılında 62 milyar TL’lik satış yaptı. Play Store ve Android oyunlarında da 2021 için 210 milyar TL gelir elde edilmiş durumda. Google bu alanda 2025 yılına kadar 535 milyar TL’lik bir gelir hedefliyor.

Düzenleme ve araştırma alanlarıyla ilgili diğer ürünler arasında şirket, 2021 yılında 12 milyar TL’ye ulaştı. Ayrıca aynı yıl 1,9 milyon iş için destek açıkladı. Google Türkiye’deki kullanıcıların “arama” sayesinde 2,3 milyar saat tasarruf ettiğini de belirtti.

Yaptığı açıklamalarla Türkiye’deki faaliyetlerini açıklayan Google, etkinlikleri ve elde ettiği gelirleriyle dikkat çekmeyi başardı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir