Bugün bir arama motorundan daha fazlası olan Google’ın tarihi hakkında ne biliyorsunuz? İşte internet devinin sarsıcı hikayesi.

Google Chrome indirmeleri kolaylaştırıyor

Google, İnternet dünyasının en önemli dönüm noktalarından biridir ve aynı zamanda dünyanın ilk 10 şirketi arasında yer almaktadır. Her gün 8,5 milyardan fazla aramaya ev sahipliği yapan uygulama, aslında bir web tarayıcısından çok daha fazlası. İşte Google’ın geçmişi hakkında bilmeniz gerekenler.

Google kaç yaşında ve kim kurdu?

Google; Chrome, Haritalar, Translate, Earth ve YouTube gibi popüler servislerin yanı sıra Android işletim sistemine de sahip. Ancak şirketin bu kadar büyük bir boyuta ulaşmasını sağlayan en büyük etken Google Arama motoru oldu.

Ağustos 2021’de yapılan bir araştırmaya göre internette 1,88 milyar web sitesi var. Bunların kaçının Google tarafından dizine eklendiği (arama yoluyla sağlanır) belirsiz olsa da, Google’ın her geçen gün büyüdüğünü göz ardı etmemeliyiz.

Google Arama olarak bilinen arama motoru ilk olarak Stanford Üniversitesi web sitesinde yayınlandı. Yani Google adında bir hizmet ilk açıldığında bir üniversite arama motoruydu.

Ancak kısa sürede diğer üniversiteler için arama motoru haline gelen Google, kısa sürede üniversiteden bağımsız bir platform haline geldi. Google Inc. Şirket, 4 Eylül 1998’de Larry Page ve Sergey Brin

tarafından kuruldu. Şirket, 2004’te halka açıldı ve Alphabet, 2015’te Google’ın bir yan kuruluşu oldu. Alphabet’in ikincil hizmetleri şu anda Waymo, Google ve DeepMind gibi bağımsız şirketleri içermektedir.

Google’ın da yıllar içinde birçok önemli satın alma gerçekleştirdiğini belirtmek gerekir. Şirket, 2006’nın başlarında YouTube’u 1.65 milyar dolara satın aldı. Android yazılımını ise 2005 senesinde 50 milyon dolara satın aldı. Ve şirket günümüzde en çok kullanılan uygulamalara sahip bir şirket olarak internetin bel kemiği haline geldi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir