Google, GPT-4’ e rakip olarak geliştirdiği Gemini adlı yapay zekasını bir süre önce tanıtmıştı. Gemini, metinleri ve resimleri farklı verileri bir araya getirerek geniş bir alanda kullanıcılara sunma amacıyla geliştirildi. Gemini, Google’ın mevcut yapay zeka algoritmasına ve yapay zeka kullanılan  ürünlerinede geliştirmeler ve iyileştirmeler getirmesi bekleniyor. Ancak OpenAI şirketi yapay zeka teknolojisindeki almış olduğu hakimiyeti kolay bırakacak gibi görünmüyor.

Google demo videosu kurgu mu?

Gemini Demo Videosunda Kurgunun Amacı Neydi?

Geçtiğimiz günlerde Gemini’nin  demo videoları paylaşıldı ancak bu videonun kurgulanmış  olduğu ve tam olarak gerçek olmadığı ortaya çıktı. 6 dakikalık bu videoda Gemini’nin görüntü tanıma, kısa sürede yanıt verme, gizlenmiş bir nesneyi takip edebilme özelliklerini demo videoda görüyoruz ancak biraz gerçek dışılık söz konusu.

Videounun açıklama kısmında şöyle bir ibare bulunuyor: “Bu demonun amaçları doğrultusunda, gecikme süresi azaltılmış ve Gemini çıktıları kısa olması için kısaltılmıştır.” Bu olay skandal yaratıcak kadar önemli değil çünkü şirketlerin demo videolarında bu tarz durumlarla karşılaşılabiliyor. Google’ın açıklamasına göre videoda görmüş olduğumuz Gemini’nin yapabildikleri gerçek ancak gösterildiği kadar tepkisel değil. Kullanıcılara neler deneyimlenebileceğini göstermek ve diğer geliştiricilere ilham olması için bunun yapıldığı aktarılıyor. 

ChatGPT İle Gemini Arasındaki Fark  

ChatGPT ile Gemini arasındaki fark

Google geliştirdiği AI modeli olan Gemini için en gelişmiş yapay zeka modeli olarak tanımlıyor. Gemini’nin ChatGPT’den farkı ise fotoğraf, yazı, ses ve videoları girdi olarak işleyebiliyor olması. ChatGPT bunu eklentiler ile yapıyor yani gerçek modelli değiller. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir