Arama motoru devi Google, arayüzünde güncellemeler ve yenilikler yapmaya devam ediyor. Arama kelimesine yönelik en iyi sonuçları sunmaya çalışan Google, aratılan film ve müziklerin hangi platformlarda yer aldığını sonuçlarını da gösteriyordu. Artık Google Aramalar, oyunlar için de benzeri hamleyi yapacak ve aratılan oyunun hangi platformda olduğunu gösterecek.

Son dönemlerde bulut bilişim sistemleri üzerinde oyunların uzaktan oynanabilmesi mümkün oluyor. Bu durum için hızlı bir internet bağlantısı olması gerekirken, yüksek donanımlı bir oyun bilgisayarına ihtiyaç duymuyorsunuz. Google ise oyunseverlerin daha iyi deneyim yaşaması için Google’da artık hangi oyunun hangi platform ve bulut sisteminde yer alacağını canlı bir şekilde gösterecek.

Google Görseller’e Google Lens desteği geldi

Google’dan oyunculara özel yenilik

google oyunlarin hangi platformda oldugunu gosterecek

Bu özelliğin sisteme eklenmesi daha çok bulut oyun platformlarına yönelik olduğu gözüküyor. Oynamak istediğiniz bir oyunu satın almak veya bulut sistemde oynamak için hangi platformda olduğu Google aramalarında direkt olarak karşınıza çıkmış olacak. Google’ın bu hamlesi ile Stadia platformunu ön plana çıkartması bekleniyor. Ancak bu platform haricinde Amazon Luna, Nvidia GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming gibi platformları da seçenekler arasında göreceğiz.

Ayrıca Google, mobil ve bilgisayarda farklı sonuçlar gösterebiliyor. Yapılan bir oyun aramasında Android tarafında sadece Stadia seçeneği olabilirken, masaüstünde ise GeForce Now platformunu görebiliriz. Arama sonuçlarında gözüken servislerin yanındaki oyna butonuna basıldığında ise söz konusu oyunun yer aldığı servise otomatik olarak yönlendirileceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir