Google, ABD ofislerinde çalışanlar için aşı zorunluluğunu kaldırmaya karar verdiğini duyurdu.

2019 yılında başlayan ve yavaş yavaş tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını ilk günki kadar ölümcül olmasa da hala yeni varyantlarıyla etkisini göstermeye devam ediyor. Aşı ise dünya çapında milyonlarca insanı öldüren bir salgınla savaşmanın en iyi yolu. Tüm dünyanın aşı konusunda oldukça hassas davrandığı bu günlerde Google’dan şaşırtıcı bir karar geldi.

Teknoloji devi Google, son birkaç aydır evden çalıştıktan sonra ofise dönen çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmişti. Google’ın yanı sıra Facebook ve Lyft gibi şirketler de çalışanlarından aşı yaptırmalarını istiyordu. Salgınla mücadele noktasında aşı konusunda dikkat çeken şirket bu konuda ne kadar hassas olduğunu göstermek ve aşı yaptırmayan çalışanın kalmaması için ofis çalışanlarına şirketin koronavirüs aşılama politikasına uymazlarsa maaşlarını kaybedebileceklerini ve sonunda işten atılabileceklerini söylemişti. Ancak şirket bu kararından vazgeçti!

Google aşı şartlarını kaldırdı

Google’ın koronavirüs aşısına ilişkin yeni kararı dünya çapında çeşitli tepkilere yol açtı. Vaka sayısının azalmasının ardından şirket, koronavirüs kontrol tedbirlerini azaltmaya kararı aldı. Şirket, ofise dönen çalışanlar için aşı şartlarını kaldırdığını söyledi.

Google çalışanları aşı kuralına uymazlarsa yaptırımlar ağır olacak

Bu arada Google çalışanları, pandemi öncesinde sahip oldukları diğer ayrıcalıklara erişebiliyor.
Pandemiden önce Google çalışanlarının kaya tırmanışı, voleybol sahaları, gurme kafeler ve şekerlemeler gibi avantajları vardı. Pandemi sürecinde sosyal mesafe sınırlaması yüzünden kısıtlanan tüm bu imkanlar da şimdi yeniden çalışanların kullanımına açıldı.

Test ve maske gereklilikleri

Google, kurallarda bazı farklılıklara vurgu yapmakla birlikte aşısız çalışanların ofise girerken test ve maske takması gerektiğini açıkladı.

ABD’li teknoloji devi, çalışma koşullarını tamamen değiştireceğini ve pandemi öncesi koşullara geri dönmeyeceğini de söyledi. Şirket, çalışanların haftada sadece birkaç gün ofiste olduğu hibrit bir model uygulamaya hazırlandığını duyurdu.

Şirketin aldığı bu karar tepki çekti. Özellikle de dünya genelinde hala aşı karşıtı eylemler devam edip, aşı yaptırmayan pek çok insan varken dünya teknoloji devinin aşı zorunluluğunu kaldırmasının pek de örnek bir davranış olmadığı aşikar.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google bu kararından vazgeçip yeniden aşı zorunluluğuna dönecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir